Ana SayfaHaberlerŞenyaşar ailesine hastanede saldırı soruşturmasında 4 kişi tutuklandı

Şenyaşar ailesine hastanede saldırı soruşturmasında 4 kişi tutuklandı

Esved Şenyaşar ve ve aynı gün dükkanlarında meydana gelen silahlı kavgada yaralanan oğlu Celal Şenyaşar'ın, Haziran 2018'de Suruç Devlet Hastanesi'nde AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın yakınlarının saldırısı sonucunda öldürülmeleri ile ilgili açılan soruşturmada gözaltına alınan 9 kişiden Halil Yıldız’ın ağabeyi Celal Yıldız‘ın da aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklandı.

Suruç’ta, 14 Haziran 2018’de, ‘Ucuzluk Çarşısı’ içinde, AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın esnaf ziyareti sırasında çıkan silahlı kavga ve sonrasında hastanedeki saldırılar sonucunda Yıldız’ın kardeşi Mehmet Yıldız, esnaf  Esvet Şenyaşar, oğulları Celal Şenyaşar ve Adil Şenyaşar hayatını kaybetmişti. Ön otopsi raporuna göre Celal ve Adil Şenyaşar kardeşlere 23 mermi isabet etmiş, babaları Evet Şenyaşar ise kesici aletlerle linç edilerek öldürülmüştü.

Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar 9 Mart 2021’de ‘Adalet Nöbeti’ başlatmışlardı.

Olayın üzerinden geçen 4 yılın ardından Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aralarında AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Celal Yıldız, yeğeni Osman Şah Yıldız ve Osman Yıldız’ın da bulunduğu 11 kişiyi gözaltına aldı. 

Emniyete götürülen zanlılardan 2’si ifadelerinin ardından serbest bırakılırken 9 kişi ise sağlık kontrolünden geçirildikten sonra dün adliyeye sevk edildi. Savcılık 2 kişiyi serbest bırakırken 7 kişiyi ise tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk etti. 

Hakim karşısına çıkarılan ve aralarında Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyinin bulunduğu 4 kişi “Kasten adam öldürme ve Delilleri karartma” suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilirken 5 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. 

- Advertisment -