Ana SayfaHaberlerŞenyaşarlar adalet talebiyle Urfa Adliyesi önünde: Artık sabrımız kalmadı

Şenyaşarlar adalet talebiyle Urfa Adliyesi önünde: Artık sabrımız kalmadı

Suruç'ta Ak Parti vekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısında eşini ve 2 çocuğunu yitiren Emine Şenyaşar bir kez daha adalet talebiyle Urfa Adliyesi önünde oturma eylemi başlattı. Aynı olayda Yıldız'ın kardeşi de hayatını kaybetmişti.

2018 seçim kampanyası sırasında AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın Suruç’ta kalabalık bir grupla girdiği dükkanda çıkan tartışmada Yıldız’ın kardeşi ve Şenyaşar ailesinin oğullarından biri öldürülmüştü. Ardından Yıldız’ın yakınları hastaneye kaldırılan baba Şenyaşar ve oğlunu hastaneyi basarak öldürmüştü. Olaylar yüzünden Şenyaşar kardeşlerden biri dışında tutuklu sanık bulunmuyor. İki yıldır faillerin yakalanmadığı olayda eşini ve 2 oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar, “Adalet” talebiyle Urfa Adliyesi önünde oturma eylemi başlattı. Şenyaşar ailesinin dosyaya ilişkin görüşme taleplerinin Urfa Cumhuriyet Başsavcısı tarafından reddedildiğini ifade etti.

‘Artık sabrımız kalmadı’

Urfa Adliyesi önünde yaptıkları eylemde konuşan Ferit Şenyaşar, Cumhurbaşkanı, Adalet Bakanı, Meclis İnsan Hakları Komisyonu’na ve Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı’na seslendi. Aile bireylerinin Suruç Devlet Hastanesi’nde vahşice katledildiğini söyleyen Şenşyaşar, ancak hastanede yaşananlardan sorumlu olanlardan hiçbirinin tutuklanmadığını ifade etti. Urfa Cumhuriyet Başsavcısının 1 aydır göreve atandığını belirten Şenyaşar, avukatlarıyla birlikte yaptıkları görüşme taleplerinin reddedildiğini dile getirerek, “Annemin gözü önünde babam ve kardeşlerimi katlettiler. Yine Urfa Valisi de bu katliama tanıktır. Vali bize ‘her şey zamanı gelince ortaya çıkar’ diyor. Bizim artık sabrımız kalmadı. Katliamı yapanlar serbest geziyorlar. Yarın öbür gün bizi de öldürmeyeceklerinin garantisini kimse veremez. Katliamda yer alanlar hakkında bir işlem yapılmadığı, savcı ile görüşmemizde ikna edici bir cevap almadığımız sürece adliye önünde bekleyeceğiz” dedi.

Şenyaşar, “Vicdan sahibi herkesi bu davaya sahiplenmeye çağırıyoruz” dedi.

‘Kayıtlar neden çıkartılmıyor?’

Eşi ve çocuklarının hastanede gözünün önünde katledildiğini söyleyen Emine Şenyaşar, “Tutuklu oğlumun bırakılmasını istiyorum. Neden bu zulmü bize yapıyorlar? Hastanede çocuklarımı katlettiler. Hastane kayıtlarını çıkarsınlar. Savcının yanına gidiyoruz. Bizle görüşme talebini kabul etmiyor. Bende adliye önünde oturacağım. Oğlum bırakılıncaya kadar adliye önünden ayrılmayacağım. Ailemi katlettiler, bir oğlumu da cezaevine attılar. Her şey göz önünde yapıldı. Neden kayıtları çıkarılmıyor?” dedi.

Üçüncü kez oturma eylemi

Şenyaşarlar, 12 Eylül 2019 tarihinde de aynı talebiyle Urfa Adliyesi önünde oturma eylemi başlatmış, savcılık ile yapılan görüşme sonrası aynı gün eylemlerini sonlandırmıştı. 16 Aralık 2020 tarihinde de Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar, AKP Urfa İl Başkanı ile görüşme talebiyle gittikleri il binası önünde gözaltına alınmıştı. Bir günlük gözaltı süresinden sonara anne Şenyaşar ve oğlu adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı. Aile hakkında açılan soruşturma ise daha sonra takipsizlikle sonuçlanmıştı.

- Advertisment -