Ana SayfaHaberlerSeslendirdiği ilahilerle tanınan Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Ayasofya’nın yeni imamı oldu

Seslendirdiği ilahilerle tanınan Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Ayasofya’nın yeni imamı oldu

Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Ayasofya Camii’ne yeni baş imam olarak atandı.

Akademik hayatının ilk senelerinde, çalışmalarından arta kalan zamanlarda, sonraki yıllarda uzun süre hafızalardan silinmeyecek Taleal Bedru Aleyna adlı albümünün beste ve tercüme çalışmalarıyla meşgul oldu.

Son albüm çalışması, Kasım 2008’de Aşkın Kanatları adıyla yayımlandı. Hz. Mevlânâ’ya ait eserlerin yer aldığı bu albümde metinler Türkçenin yanı sıra Farsça, Arapça ve İngilizce olarak seslendirildi. 1988 yılından itibaren sayısı yetmişe ulaşan bestelerinden oluşan 21 albüm çıkardı. Bestelerinden bir kısmı yerli-yabancı sanatçılar tarafından da seslendirildi.

Mehmet Emin Ay 1 Nisan 1963 tarihinde Van’da doğdu. Van İmam-Hatip Lisesi’ni 1980 yılında, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni 1984 yılı Haziran döneminde birincilikle bitirdi. Mezuniyet sonrası açılan sınavlarda başarılı olarak, aynı fakülteye 8 Ekim 1984’te Din Eğitimi Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi olarak atandı. 1986 yılında yüksek lisansını, 1992 yılında doktorasını tamamladı. 1995’te doçent, 2001’de profesör oldu.

15 Aralık 2011 ve 16 Şubat 2013 tarihinde iki kez Bursa müftüsü olarak atandı. Branşıyla ilgili yayınlanmış 11 kitabı bulunuyor.

- Advertisment -