Ana SayfaHaberlerSETA’dan Dışişleri’nin iki numaralı koltuklarına atamalar

SETA’dan Dışişleri’nin iki numaralı koltuklarına atamalar

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Dışileri Bakan Yardımcıları atandı. Halen Hakan Fidan’ın başdanışmanı olan Nuh Yılmaz, SETA Vakfı Genel Koordinatörü Burhanettin Duran ve büyükelçi Ayşe Berris Ekinci bakan yardımcısı olarak atandı. Daha önce SETA Washington’da genel müdürlük yapan Yılmaz ile birlikte iki iktidara yakın düşünce kuruluşu SETA kökenli isim Dışişleri’nin iki numaralı koltuklarına oturdu.

Yeni Dışişleri Bakan Yardımcılarının kısa biyografileri şöyle:

Nuh Yılmaz:

Dışişleri Bakanı Başdanışmanı ve Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi (SAM) Başkanı. Dışişleri Bakanlığı’na geçmeden önce 10 yıl boyunca Hakan Fidan ile birlikte MİT’te çalıştı, basın danışmanlığı ve daire başkanlığı yaptı. Öncesinde SETA Vakfı’nın Washington’da genel müdürlüğünü yaptı, Star gazetesinde dış haberler editörlüğü yaptı ve Kanal24 televizyonlarında çalıştı.   Sosyoloji doktorası olan Yılmaz, George Mason Üniversitesi, Trent Üniversitesi Bilkent Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi’nde ders verdi.

Burhanettin Duran:

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olan Duran,  “Türkiye’de İslamcı Siyasal Düşüncenin İmparatorluktan Erken Cumhuriyete Dönüşümü (1908-1960): Necip Fazıl Kısakürek’in Siyasi Fikirleri” başlıklı teziyle doktor oldu.

Bilkent’te araştırma görevlisi olarak çalıştı. Sakarya Üniversitesi’nde uzun yıllar Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde  hocalık yapan Duran, daha sonra SETA Vakfı’nda görev aldı, vakfın genel koordinatörü oldu. Duran, Sabah gazetesinde yazılar yazmaktaydı. 

Ayşe Berris Ekinci:

Liseyi Fransa’da okuyan Ekinci, ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu.  Boston College’de yüksek lisans yaptı.

1994 yılında girdiği Dışişleri Bakanlığı’nda Enerji Daire Başkanlığı’nda şube müdürü ve daire başkanı, 2010-2011 yılları arasında Marsilya Başkonsolosluğu,  2012-2016 yılları arasında ise Enerji ve Su İşleri Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. 2016 – 2021 tarihleri arasında Türkiye’nin Küba Havana Büyükelçisi’ydi.

Ekinci Eski Marsilya Başkonsolosu ve Belgrad, Pekin ve Oslo Büyükelçisi Berhan Ekinci’nin kızıdır.

- Advertisment -