Ana SayfaHaberlerSevan Nişanyan tutuklandı: "Yunanistan, Nişanyan'ı Türkiye'ye deport etme kararı almak üzere..."

Sevan Nişanyan tutuklandı: “Yunanistan, Nişanyan’ı Türkiye’ye deport etme kararı almak üzere…”

İra Tzouro, eşi Sevan Nişanyan'ın Yunanistan'da tutuklandığını açıkladı: “Yunanistan, Ermenistan vatandaşı Sevan Nişanyan'ı Türkiye'ye deport etme kararı almak üzere...", "Pazartesi günü sevk edileceği Siros adliyesinde hâkim karşısında ülkeden deport etme kararı çıkacak. Hangi ülkeye deport edileceği hâkimin kararı ile belli olacak."

Sevan Nişanyan’ın eşi İra Tzouro, Facebook hesabı üzerinden bir açıklama yayınlayarak Nişanyan’ın Yunanistan’da tutuklandığını duyurdu.

Tzouro paylaşımında gelişmeye dair şu bilgileri verdi:

“Yunanistan Ermenistan vatandaşı Sevan Nişanyan’ı Türkiye’ye deport etme kararı almak üzere…

29 Aralık 2021 de Yunan vatandaşı ile evli olması vesilesi ile aldığı oturumu yenilemeyen Yunanistan makamları, Sevan Nişanyanı 30 Aralık günü kibar bir hile ile karakola kendi arzusu ile götürüp, 1 saat beklettikten sonra oturumunun bir gün önce bitmesi nedeni ile tutukladı. Pazartesi günü sevk edileceği Siros adliyesinde hâkim karşısında ülkeden deport etme kararı çıkacak. Hangi ülkeye deport edileceği hâkimin kararı ile belli olacak.

Sevanın her Pazar akşamı yaptığı canlı yayında bu Pazar 2 Ocak 2022 de kısa bir duyuru ile gelişmeleri kendi adına sizlere bildireceğim.”

https://www.facebook.com/ira.tzourou/posts/10223159198582935

- Advertisment -