Ana SayfaHaberlerSeyhan Avşar’a yurtdışına çıkış yasağı getirildi

Seyhan Avşar’a yurtdışına çıkış yasağı getirildi

Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek’le ilgili haberinin ardından soruşturma başlatılan gazeteci Seyhan Avşar, haftada bir gün imza verme ve yurtdışına çıkış yasağı tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Halk TV Özel Haber Müdürü Seyhan Avşar hakkında “Uyuşturucu kaçakçısı Urfi Çetinkaya tahliyesi için Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek’le temasa geçti” haberi nedeniyle soruşturma başlatılmıştı. 5 Ocak Cuma akşamı, soruşturma kapsamında ifade vermeye çağırmak için Avşar’ın evine polisler gitmişti.

Avşar, bugün (8 Ocak) İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü ‘hakaret’, ‘iftira’ ve ’yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçlamaları kapsamında soruşturma yürüten savcıya 1,5 saat ifade verdi.

Sulh ceza hakimliğine sevk edilen Avşar, haftada bir imza verme ve yurt dışına çıkış yasağı uygulanarak serbest bırakıldı.

Avşar, karar sonrası Twitter’dan şöyle yazdı:

“Çok ağır faşizm koşullarından geçiyoruz. Aydınlar, akademisyenler, siyasetçiler… Yani boyun eğmeyen herkes bir bedel ödüyor. Hakkımda verilen adli kontrol kararı da benim mesleğimi biat etmeden yapmamın küçük bir bedeli. Boyun eğmeden, itaat etmeden yazmaya devam…”

- Advertisment -