Ana SayfaHaberlerGündemSeyid Rıza’nın torunu Abbas Polat hayatını kaybetti: Dersim Katliamı’nda gördüklerini belgesellerde anlatmıştı

Seyid Rıza’nın torunu Abbas Polat hayatını kaybetti: Dersim Katliamı’nda gördüklerini belgesellerde anlatmıştı

Seyid Rıza’nın torunu Abbas Polat, 93 yaşında vefat etti. Polat’ın cenazesi Tunceli Ovacık’ın Baldan (Axdat) Köyü’nde toprağa verildi. Polat, tanık olduğu Dersim Katliamı’nda yaşananlarla ilgili anlatımlarıyla tanınıyordu.

Seyid Rıza’nın hayatını kaybeden torunu Abbas Polat’ın (93) cenazesi dün (21 Aralık) Tunceli Ovacık’a bağlı Baldan (Axdat) Köyü’nde toprağa verildi.

Düzenlenen cenaze törenine DEM Parti Tunceli Milletvekili Ayten Kordu, eski milletvekili Alican Önlü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Abbas Polat’ın yeğeni Seydali Polat, cenaze töreni olmasına rağmen yol boyunca kontrol noktalarında uzun süre bekletildiklerini söyledi.

Seydali Polat, “Söyleyeceğim bir şey yok. Neden yok, çünkü hükümetten razı değilim, bugün de razı değilim. Dedem darağacına gitti öldürdüler ve halen kemiklerini bize vermediler. Bu siyah günde ölen amcamı gömmeye getirdik mezarına götürelim dedik ama bize bunu da çok gördüler, iki saat boyunca beklettiler ve bizi mağdur ettiler. Yolda kaza geçirdik, Allah bizi korudu ama biz sahipsiz değiliz” diye konuştu.

Uzun yıllardır Elazığ’daki Fevzi Çakmak Mahallesi’nde yaşayan Polat, son dönemlerde akciğer yetmezliği sorunu yaşıyordu.

1930 doğumlu olan Polat, Dersim Katliamı’yla ilgili yaptığı tanıklıklarıyla tanınıyor.

Seyid Rıza’nın üç erkek torunundan en küçüğü olan Polat, iki yaşında anne ve babasını kaybetti, sekiz yaşındayken ailesiyle beraber İzmir’e sürgün edildi. 1947’de ailesiyle birlikte Tunceli’ye geri döndü.

- Advertisment -