Ana SayfaHaberlerŞeytanın aklına gelmeyecek iktidar kurnazlığı

Şeytanın aklına gelmeyecek iktidar kurnazlığı

Muhalif adayın karşısına adları aynı, yüzleri benzer iki rakip aday çıkartıldı; böylece tanınmış muhalif siyasetçi Boris Lazareviç Vişnevski’nin yanı sıra pusulada iki Vişnevski daha olacak. Gerçek Vişnevski Pazar günü sosyal medya hesabından “Boris Vişnevski'ye dönüşen dublörlerim, isim ve soyadlarından sonra simalarını da değiştirmiş. Sakal ve bıyık bırakmışlar. Ufak dokunuşlar da yapılmış gibi" mesajını paylaştı.

Rusya’da 17-19 Eylül arasında yapılacak Parlamento (Duma) seçimlerinde, Rusya’nın en büyük ikinci şehri olan St. Petersburg’un en önemli muhalefet adayı Boris Lazareviç Vişnevski’nin karşısına, Boris Gennadyeviç Vişnevski ve Boris İvanoviç Vişnevski adlarında, simalarının da benzetilmesi için özel çalışma yapıldığı anlaşılan iki rakip aday daha çıktı.

Rusya medyasında, biri iktidardaki Birleşik Rusya Partisi üyesi olduğu öğrenilen rakip Vişnevski’lerin seçimler öncesinde mahkeme kararıyla isim değiştirerek bu adları aldıkları yönünde haberler yayımlanmıştı.

Pazar günü gerçek Vişnevski sosyal medya hesabından “Tam seçime denk gelecek şekilde Boris Vişnevski’ye dönüşen dublörlerim, isim ve soyadlarından sonra simalarını da değiştirmiş. Sakal ve bıyık bırakmışlar. Ufak dokunuşlar da yapılmış gibi” mesajını paylaştı. 

Adayları pusulada birbirinden ayıran tek şey yaşları ve Rusya’da “orta isim” olarak kullanılan baba adları olacak.

- Advertisment -