Ana SayfaHaberlerSezen Aksu linçine Diyanet de katıldı

Sezen Aksu linçine Diyanet de katıldı

Sezen Aksu, 2017 tarihli Şahane Bir Şey Yaşamak şarkısında geçen “Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e” sözleri nedeniyle sosyal medyada ağır bir saldırıya maruz kaldı. Milli Beka Hareketi Genel Başkanı Murat Şahin sosyal medyadan “Sezen Aksu yarın 20:30’da kapındayız…” mesajını paylaştı. Diyanet İşleri Başkanlığı isim vermeden sanatçıyı hedef alan açıklama yayımladı. Pop müziğin usta ismi Sezen Aksu’ya sanatçı dostları ve sevenlerinden destek mesajları geldi. Mustafa Sandal: “Bir şarkı sözünü böylesine çarptırmak akıl ve mantık dışıdır”, Seda Sayan: “Sezen Aksu saf sevgidir”, Demet Akalın: “Sezen Aksu tüm canlılar için annedir.”

Sezen Aksu’nun 2017 yılında müzisyen Yaşar Gaga ile çıkardığı Şahane Bir Şey Yaşamak şarkısında geçen “Binmişiz bir alamete. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e…” sözleri nedeniyle sosyal medyada başlayan linç kampanyası sonrası Diyanet İşleri Başkanlığı da yazılı açıklama yayımladı.

Diyanet İşleri, açıklamasında “Son zamanlarda İslam’ın kutlu elçileri Hz. Adem ve Hz. İsa peygamberlerimize, insanlığın ortak değeri Hz. Havva ve iffet abidesi Hz. Meryem annelerimize yönelik gelişigüzel tartışmaların ve polemiklerin yapıldığına şahit olmaktayız” diyerek, ‘Hz. Adem’in ilk insan olmasının yanında ilk peygamber’ olduğu vurgusunu yaptı.

İslam’ın seçkin şahsiyetlerine dair söylenen her cümlede hassas ve dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Diyanet İşleri, “Kur’an-ı Kerim’de halife olarak nitelenen Hz. Adem ve onun eşi Hz. Havva, bütün insanlığın müşterek değeri ve muazzez atalarıdır” dedi.

Sosyal medyada yürüyen linç kampanyasına karşı sanatçının sevenleri de “Sezen Aksu manevi değerimiz” ve “Sezen Aksu yalnız değildir” başlıklarıyla destek kampanyası başlattı.

Şarkıcı Mustafa Sandal, Aksu’yu hedef alan bir paylaşıma “Sen otur oturduğun yerde! Gördüğüm kadarıyla bir gram aklın var onu da bu ülkenin en derin ozanlarından biri olan sanatçının ne dediğini anlamaya çalışmakla yakma güzel kardeşim. Bir şarkı sözünü böylesine çarptırmak akıl ve mantık dışıdır!” cevabını vermişti.

Ünlülerden Aksu’ya destek

Aksu’ya Demet Akalın, Seda Sayan, Gülben Ergen, Defne Samyeli, Aynur Aydın, Simge Sağın, Bengü gibi isimler ve pek çok seveninden destek geldi.

“Yarın kapındayız” tehdidi

Beş yıl önceki Şahane Bir Şey Yaşamak’ın sözleri, Aksu’nun iki hafta önce yeni yıl dileklerini ilettiği sosyal medya mesajında bu şarkıyı yeniden paylaşması üzerine gündeme gelmişti.

Aksu’ya dini değerlere hakaret ettiği için dava açılması çağrıları yapılan sosyal medya başlığına AK Parti Nevşehir Milletvekili Mutafa Açıkgöz de “Yeter! Sanat, müzik kisvesi altında değerlerimize yaptığınız saldırılara artık son verin, ‘Modanız Geçti’, toplumumuz sizin gibilerden bıktı!” mesajıyla destek vermişti.  

Sosyal medya hesabında Milli Beka Hareketi Genel Başkanı yazan Murat Şahin adlı bir sosyal medya kullanıcısı da Aksu’ya tepki açıklaması yapacaklarını söyleyerek “yarın kapındayız” dedi.

Şahin, Aksu’ya destek veren şarkıcı Mustafa Sandal’ı da hedef alarak, “ertesi gün de sana çay içmeye geliriz” dedi. 

- Advertisment -