Ana SayfaHaberlerSezgin Baran Korkmaz’ın 4 yıl önceki sözleri gündem oldu: “Cumhurbaşkanımız hiç kırmadı...

Sezgin Baran Korkmaz’ın 4 yıl önceki sözleri gündem oldu: “Cumhurbaşkanımız hiç kırmadı bizi”

ABD'nin talebiyle Avusturya'da tutuklanan ve Türkiye tarafından da kara para aklamak suçlamasıyla iadesi istenen Sezgin Baran Korkmaz'ın, 2017'de katıldığı bir programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili anlattıkları sosyal medyada gündem oldu. Korkmaz programda Erdoğan için şunları söylüyor: "Sağ olsun Cumhurbaşkanımız patronlarımızla görüşüyor. Hiç kırmadı bizi."

Kara para aklama iddiasıyla Avusturya’da tutuklu bulunan Sezgin Baran Korkmaz’ın, 2017 yılında katıldığı bir program Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili sözleri yeniden gündem oldu.

Sezgin Baran Korkmaz o programda Erdoğan ile ilgili şu ifadeleri kullanıyor:

“Patronlarımı her getirip yanına koyduktan sonra ülkeye 150 milyon dolar para geldi. Tertemiz. Bizi hiç geri çevirmedi. Benimle beraber patronlarımla görüştü. Bizim patronlar da orada olacak. Patron reisle görüşsün de… Bazen biz şey diyoruz, Cumhurbaşkanım bunlara ‘Merhaba’ de de para gelsin bize. Eskiden cumhurbaşkanları, başbakanlar falan kimseyle görüşüp muhatap olmazlardı. Bana diyorlar ki ‘Nereden tanıyorusun?’

‘Nerede bulsam gidip yapışıyorum’

Vallahi billahi tanımıyorum. ‘Nerede bulsam gidip yapışıyorum’ diyorum. Hiç daha bugüne kadar geri çevirmedi insanları. Birebir yaşadım. Patronlarımın yanına her getirip koyduktan sonra ülkeye 100- 150 milyon dolar para getirdim. Amerikan fonu yani, tertemiz”

 “Cumhurbaşkanı, iş adamlarıyla birlikte gidiyor bir ülkeye. Buna aracılık ediyor. Siz hiç gittiniz mi?” sorusuna Korkmaz, şu yanıtı veriyor:

“Gittim bir geziye. Bizim Amerikalı patronlarla bir yemekte buluştular. Yemekteyken 5 dakika dedim ki, ‘Efendim patronlarımızla özel görüşmemiz gerekiyor.’ Tam bir saat 25 dakika benimle beraber patronlarımla konuştu. O bir saat 25 dakika ne kazandırdı biliyor musunuz? Türkiye’de bin tane artı personel aldım işe.”

- Advertisment -