Ana SayfaHaberlerSilivri’de yerelde Cumhur İttifakı çatladı, gözler liderlerde

Silivri’de yerelde Cumhur İttifakı çatladı, gözler liderlerde

2019’da ittifakla MHP’nin İstanbul’da kazandığı tek ilçe olan Silivri’de yeniden aday olan MHP’li başkan Volkan Yılmaz’a AK Partililer bayrak açtı. AK Partili iki İBB Meclis Üyesi de Silivri’den aday adaylığı başvurusu yaptı. BBP ve Yeniden Refah da ilçede aday çıkarıyor. Öte yandan her ne kadar yerelde ipler gerilmiş olsa da Ankara cephesinde uzlaşının sağlandığı ve Cumhur İttifakı adına Silivri’de tekrar MHP’li mevcut Başkan Volkan Yılmaz’ın aday gösterileceği konuşuluyor.

İstanbul’un Silivri ilçesinde 31 Mart 2024 seçimleri oldukça hareketli geçecek. Uzun yıllar CHP’nin kalesi olarak adlandırıldıktan sonra 2019 seçimlerinde MHP’nin İstanbul’da kazandığı ilk ve tek belediye olan Silivri’de Cumhur İttifakı içinde çatlak büyüyor.

Silivri, 15 yıllık Selami Değirmenci ve 10 yıllık Özcan Işıklar iktidarlarından sonra 2019 yılında iki CHP’li başkanın ayrı ayrı partilerden aday olmasıyla oyların bölünmesi sonucu Cumhur İttifakı Adayı MHP’li Volkan Yılmaz’ın Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduğu Silivri’de yerel seçime sayılı günler kala yerel seçim arenası iyice ısındı.

Cumhur İttifakı’nda çatlak

İlçede 2019 yılındaki yerel seçimlerde Cumhur İttifakı adına AK Parti aday çıkarmamış ve MHP’li aday Volkan Yılmaz ipi göğüslemişti. Ancak aradan geçen 5 yıl içinde AK Parti kanadı, yönetimde kendilerine yer verilmediği ve verilen sözlerin tutulmadığı gerekçeleriyle MHP’li başkana karşı isyan bayrağı açtı. Meclis toplantılarında MHP’li başkanı ve yönetimini sessiz protesto eden AK Partililer, yerel seçim sürecinin başlamasıyla birlikte protestolarında ses yükseltmeye başladı. MHP’li mevcut başkan Volkan Yılmaz’ın “tekrar adayım” demesine karşın AK Partilli İBB Meclis Üyesi Sami Barlas ve Hasan Türkyılmaz, belediye başkanlığına aday adaylıklarını açıkladı, AK Parti İlçe Başkanı Ekrem Pamuk “bu dönem Cumhur İttifakı’nın adayı AK Parti’den olsun” dedi. Cumhur İttifakı’nın diğer bileşenleri de bu isyana katıldı. BBP İlçe Başkanı Ramiz Aksu, Volkan Yılmaz ve MHP yönetimini ağır biçimde eleştirerek belediye başkan adayı olmak için görevinden istifa ederken, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Ömer Hakverdi de Yılmaz’a karşı aday olacağını ilan etti. İlçede Cumhur İttifakı adına MHP’li Yılmaz’ın yanında bir tek 2019 seçimlerinde CHP’ye rakip aday çıkararak oyları bölen ve MHP’ye tarihinde ilk kez İstanbul’da belediye kazandıran DSP kaldı. HÜDAPAR’ın ise Silivri’de teşkilatı bulunmuyor.

AK Partili Metin Külünk MHP’li başkanı es geçti

AK Parti İBB Başkan Aday Adaylarından Metin Külünk de partisinin Volkan Yılmaz ve MHP yönetimine karşı tavrına ayak uydurdu. Önceki gün ilçeye gelen Külünk, sırasıyla AK Parti, BBP ve YRP ilçe teşkilatlarını ziyaret ederken, MHP’yi ve Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ı es geçti. Külünk, geçtiğimiz yıllarda Silivri’ye bir başka ziyaretinde MHP’li Yılmaz tarafından saatlerce kapıda bekletilmişti.

MHP’li Yılmaz’ın adaylığı kesinleşti

Öte yandan her ne kadar yerelde ipler gerilmiş olsa da Ankara cephesinde uzlaşının sağlandığı ve Cumhur İttifakı adına Silivri’de tekrar MHP’li mevcut Başkan Volkan Yılmaz’ın aday gösterileceği konuşuluyor. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin “AK Parti ile aramızda aşılamayacak sorun yoktur” sözlerinden sonra Volkan Yılmaz’ın aranarak adaylığının tebliğ edildiği kulislere yansıyan bilgiler arasında. Buna göre ilçede AK Parti aday göstermeyecek ve MHP adayı desteklenecek. Ancak bu kararın tabanda karşılık bulması zayıf ihtimal olarak değerlendiriliyor.

CHP’de 7 aday adayı

CHP’de ise kendi deyimleriyle “emaneti geri almak için” hummalı bir çalışma sürdürülüyor. İlçede belediye başkan adaylığı için 7, belediye meclis üyeliği için ise tam 75 kişi yarışıyor. 14 Mayıs seçimlerinde Milletvekili adayı olan ancak bir sıra farkla kaybeden eski belediye meclis üyesi Doruk Bulut ile mevcut İBB Meclis Üyeleri Bora Balcıoğlu ve Melih Yıldız en şanslı isimler olarak değerlendirilirken, kulislere göre ibre İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Genel Başkan Özgür Özel’e yakınlığı ile bilinen ve kurultayda değişimciler için yoğun çaba sarfeden Doruk Bulut’tan yana.

- Advertisment -