Ana SayfaHaberler“Şimşek’i arayıp ‘işiniz zor, hayırlı olsun’ dedim. Türkiye’nin bir ekonomik programı yok”

“Şimşek’i arayıp ‘işiniz zor, hayırlı olsun’ dedim. Türkiye’nin bir ekonomik programı yok”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Habertürk’te konuştu: “Seçimden sonra bize karşı sesi çıkanlar, CHP’nin kendi başına bugün Türkiye genelinde herhangi bir seçimi kazanması mümkün mü?”, "14 Mayıs ve 28 Mayıs arasındaki söylem değişikliğini biz kaygıyla takip ettik. Demokrat bakış maalesef 28 Mayıs sürecinde azaldı”, "Biz altı parti olarak bu ülkeyi kavgasız gürültüsüz uyum içerisinde yöneteceğimizle alakalı gerekli güveni vatandaşımıza veremedik”, “Şimşek’i aradım, ‘işiniz zor, hayırlı olsun’ dedim”, “Türkiye ekonomisi sadece ekonomi yönetimi ile düzelmez.”

Babacan’ın açıklamalarından öne çıkan satırlar şöyle:

“Altılı Masa’daki ortaklarımızla en son bayramda telefonda konuştuk.”

“Muhalefet için çok önemli bir iç muhasebe dönemi”

“Muhalefet açısından çok önemli bir iç muhasebe dönemi. Biz DEVA Partisi olarak bundan sonraki yerel seçim ve sonraki genel seçim ile ilgili partimizin stratejisini, duruşunu ve odaklanmamız gereken konuların detaylı bir analizini yapıyoruz.”

“CHP’nin kendi başına bugün Türkiye genelinde herhangi bir seçimi kazanması mümkün mü?”

“Seçimden sonra o sesi çıkanlara şunu soruyorum; CHP’nin kendi başına bugün Türkiye genelinde herhangi bir seçimi kazanması mümkün mü? Siz hayal mi görüyorsunuz? Bu ülke öyle bir ülke mi?”

“Dünyada otoriterleşen rejimlerin değişmesi için güç birliği gerekiyor. Bu güç birliği bazen başarılı bazen başarısız oluyor. Bazen de seçimi kazanıyor ama ülkeyi yönetmeyi beceremiyor. Biz tarihin doğru zamanında ve doğru yerde durduğumuza kesinlikle inanıyoruz.”

“Demokrat bakış maalesef 28 Mayıs sürecinde azaldı”

“14 Mayıs ve 28 Mayıs arasındaki söylem değişikliğini biz kaygıyla takip ettik. Demokrat bakış maalesef 28 Mayıs sürecinde azaldı. Şeffaflık önemli, Sayın Ümit Özdağ ile Sayın Kılıçdaroğlu’nun imzaladığı mutabakat metnine üzüldüm. Bu metin panik halinde yapılmış bir mutabakat.”

“Sayın Kılıçdaroğlu 2. tura giderken Sayın Özdağ ve Sayın Oğan ile temas etmesinin uygunluğunu masada bize sordu ve itiraz olmadı. Ben her zaman gizli anlaşma olmasına karşı çıktım.”

“Vatandaşlarımıza gerekli güveni veremedik”

“Biz altı parti olarak bu ülkeyi kavgasız gürültüsüz uyum içerisinde yöneteceğimizle alakalı gerekli güveni vatandaşımıza veremedik.”

“Şimşek’i aradım, ‘işiniz zor, hayırlı olsun’ dedim”

“Ben sayın Mehmet Şimşek’i de, daha önce hukukumuzun olduğu, düzgün işler yapabileceğine inandığım bakanları da aradım tebrik ettim. ‘İşiniz kolay değil, hayırlı olsun’ dedim.”

“Türkiye ekonomisi sadece ekonomi yönetimi ile düzelmez”

“Türkiye’nin ekonomisi sadece ekonomi yönetimi ile düzelmez. Hukuk, adalet eğer düzgün değilse gelir ekonomiyi vurur. Eğitim sistemi düzgün çalışmıyorsa gelir ekonomiyi vurur. Ekonomide ne yaparsanız yapın diğer alanlar ekonomiyi besleyici politikalar ile donatılmazsa başarılı olmak mümkün değil.”

“Türkiye’nin bir ekonomi programı yok”

“Şu anda Türkiye’nin bir ekonomi programı yok. Sayın Cevdet Yılmaz da ne dedi? ‘Orta vadeli program üzerinde çalışıyoruz’ dedi. Demek ki neymiş? Yeni yeni bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Program açıklanınca bakacağız, gerçekçi mi, tutarlı mı?”

“Kural bazlı yönetim, şeffaflık, hesap verebilirlik olmadıktan sonra başarılı olmak mümkün değil. Sayın Erdoğan’ın ‘Kural koyalım ve kurala hep birlikte uyalım’ gibi bir düşünce yapısı yok. Kuralı vesayet olarak görüyor. ‘Ben aklıma geleni yapmalıyım’ diyor.”

“Ülkenin borcunu makul seviyede tutmak mı yerlilik millilik, yoksa Cumhurbaşkanı’nın ülkeyi borçlandırarak, gidip kredi dilenerek ekonomiyi yönetmeye çalışması mı yerlilik millilik?”

- Advertisment -