Ana SayfaHaberlerSinagog saldırısı İsrail’i sertleştiriyor: Bireysel silahlanma kolaylaşıyor, saldırganların aileleri sınır dışı edilecek,...

Sinagog saldırısı İsrail’i sertleştiriyor: Bireysel silahlanma kolaylaşıyor, saldırganların aileleri sınır dışı edilecek, evlerine el konulacak

Dün (28 Ocak) Kudüs’te bir sinagog yapılan silahlı saldırı sonucu 7 İsrailli sivilin Filistinli bir saldırgan tarafından katledilmesinin ardından Netanyahu hükümetinin, terörle mücadele etmek amacıyla tartışmalı yeni yasa tasarılarını gündeme getirmesi bekleniyor.

Haaretz’in haberine göre, Netanyahu ve radikal sağcı koalisyonu terörle etkin mücadele için İsraillilerin daha rahat silah satın almasını sağlayacak, halihazırda yapılan bireysel silahlanma lisans başvurularına olumlu yanıt verecek ve bireysel silahlandırmayı kolaylaştıracak.

Yine radikal sağcı hükümet, silahlı saldırı düzenleyen, eylemlere katılan Filistinlilerin evlerine mühür koymayı, yaşayan aileleri evlerden tahliye etmeyi, terör eylemlerine karışanların ailelerini de tutuklamaya, ülkeden sınır dışı etmeye imkan veren yasalar kabul etmeyi planlıyor.

- Advertisment -