Ana SayfaHaberlerSinan Ateş ile cinayetinin azmettiricisi Doğukan Çep aynı karede bulunmuş

Sinan Ateş ile cinayetinin azmettiricisi Doğukan Çep aynı karede bulunmuş

Sinan Ateş suikastının azmettiricisi olan Doğukan Çep’in, 2019 yılında cinayetten arandığı sırada Sinan Ateş ile aynı fotoğraf karesinde bulunduğu ortaya çıktı.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, silahlı saldırı sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş ile cinayetin azmettiricisi olduğu iddia edilen Doğukan Çep’in aynı karede olduğu fotoğrafı köşesine taşıdı.

2019 yılında Üsküdar’daki Aziz Mahmud Hüdayi Camisi’ndeki fotoğrafın çektirildiği günlerde Çep’in cinayetten arandığını belirten Saymaz, şu ifadeleri kullandı:

“Tarih: 8 Mart 2019

Yer: Üsküdar’daki Aziz Mahmud Hüdayi Camisi

Dönemin Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş bir İstanbul ziyaretinde ülküdaşları ile sabah namazını kıldıktan sonra caminin merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu fotoğrafı anlamlı kılan, kalabalığın arkasında ve en sağda duran siyah montlu ve sakallı kişinin varlığı. Bu kişinin fotoğraf çekildikten üç buçuk yıl sonra Sinan Ateş cinayetini azmettiren Doğukan Çep olduğu belirtiliyor. Çep, fotoğrafın çekildiği tarihte, İstanbul’da karıştığı cinayetten aranıyordu.

‘Dodo’ lakaplı Çep, 1991’de İstanbul’da doğdu.

Artvin Hopa’ya bağlı Esenkıyı köyünden…

Maltepe Zümrütevler’de yetişti.

Gülsuyu ve Gülensu mahallelerini mesken tutan Mesut Turhan liderliğindeki çetenin üyesiydi. Bu çete Gülsuyu’ndaki sosyalist örgütlerle defalarca karşı karşıya geldi. En kanlısı 28 Eylül 2013 akşamı gerçekleşti.

O akşam, 21 yaşındaki Hasan Ferit Gedik’in aralarında olduğu grup uyuşturucu çetelerine karşı Gülsuyu’nda yürürken ateş edildi. Gedik, üç mermiyle can verirken, üç kişi ağır yaralandı.

Ateş edenlerden birisi, Çep’ti.

Hasan Ferit Gedik öldürülünce Metin Turhan çetesi çökertildi.

İstanbul Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 35 sanık hakkında 30 eylemden dava açıldı.

Çep, 22 Kasım 2013’ten 5 Ekim 2015’e kadar tutuklu kaldı.

Savunmasında şöyle dedi:

‘Gedik’in öldürülmesine karışmadım. Olayın olduğu bölgedeydim. Kız arkadaşımla görüşecektim. Böyle bir eylem yapacak olsam kız arkadaşımla neden buluşayım? Kız arkadaşıma ‘Sevgilim şu an yürüyüş var, gelemeyeceğim’ dedim. Silahlar patladı. Canımı kurtarmak için kaçtım.’

Dava 14 Şubat 2018’de bitti.

Çep’e suç örgütü üyeliği, öldürme, üç kez öldürmeye teşebbüs, tehdit, mala zarar ve dört ayrı yaralamadan toplamda 62 yıl ceza verildi.

Karar duruşmasında, Cep için yakalama emri düzenlenmesine karar verildi.

Gel gör ki yakalanamadı!

Yargıtay 1. Ceza Dairesi cezaları 2021’de onadı.

Gürcistan’da olduğu sanılan Çep, İstanbul’da yeraltında yaşıyordu.

Anlaşılan o ki…

Sinan Ateş suikasti ‘Dodo’ya ihale edildi.

Peki bu ihaleyi kim verdi?”

https://www.sozcu.com.tr/2023/yazarlar/ismail-saymaz/sinan-ates-ve-azmettiricisi-ayni-karede-7696518/
- Advertisment -