Ana SayfaHaberlerGündemSinan Ateş soruşturmasında dördüncü hafta: Kim kimdir?

Sinan Ateş soruşturmasında dördüncü hafta: Kim kimdir?

Üzerinden dört hafta geçen Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında tutuklananların sayısı 18’e ulaştı. Tutuklanan isimler arasında Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı yapan, bir süredir Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Özel Kalem Müdürü pozisyonunda görev yapan Emre Yücel, MHP’den milletvekili adayı olan avukat Serdar Öktem, Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticiliği yapan Tolgahan Demirbaş, MHP İstanbul İl Yöneticisi Ufuk Köktürk, iki özel harekat polisi ve uyuşturucu sabıkalı isimler var.

Sinan Ateş suikastı soruşturmasında, 2015’te MHP’den milletvekili adayı olan avukat Serdar Öktem’in tutuklanmasıyla beraber, tutuklu sayısı 18’e yükseldi.

Tutuklananlar arasında şu isimler öne çıkıyor.

Ufuk Köktürk

MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olan Ufuk Köktürk’ün adının soruşturmaya dahil edilmesi üzerine, adı MHP’nin sitesinden çıkartıldı.

Ufuk Köktürk (sağda), MHP İstanbul İl Başkanı Sertel Selim ile.

Köktürk’ün suikast öncesinde eşinin hesabından, suikastın organizasyonunu yapmakla suçlanan zanlı Doğukan Çep ve etrafındaki diğer zanlılara yaklaşık 100 bin TL para gönderdiği tespit edilmişti.

Doğukan Çep (solda) ve Ufuk Köktürk (sağda).

Köktürk’ün 2013’te Çekmeköy Ülkü Ocağı Başkanı olduğu dönemde, müdahale ettiği bir lise kavgasında 17 yaşındaki Kurtuluş Kaya’yı öldürdüğü için 20 yıl hüküm giydiği, ancak 20 ay tutuklu kaldıktan sonra bir daha cezaevine girmediği ortaya çıkmıştı.

Tolgahan Demirbaş

Eski Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticisi.

Tolgahan Demirbaş (solda) MHP Milletvekili Olcay Kılavuz’la birlikte.

Suikastın tetikçisi olmakla suçlanan firari Eray Özyağcı’yı, olay yerinden sonra bırakıldığı Gölbaşı’ndan alıp kaçırmakla suçlanıyor.

Olay sonrasında ilk olarak MHP Milletvekili Olcay Kılavuz’a ait bir evde, onun yanında gözaltına alındı. Gözaltına ilk alınışında savcılık ifadesi alınmadan serbest bırakıldı.

Geçen hafta tekrar Adliye’ye getirildi, adli kontrol uygulanarak serbest bırakıldı.

Üçüncü kez gözaltına alındı, dün tutuklandı.

Emre Yüksel

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın özel kalem müdürü.

Emre Yüksel (solda) ve Ahmet Yiğit Yıldırım. Emre Yüksel’in kapattığı Instagram hesabından 16 Aralık 2022’de paylaştığı fotoğraf.

Ahmet Yiğit Yıldırım’ın Ülkü Ocakları Genel Başkanı olduğu 2020 Temmuz ayında, Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı oldu. Yakın zamanda “Ülkü Ocakları Genel Başkanı Özel Kalem Müdürü” pozisyonunda görev yapmaya başladı.

Serdar Öktem

Serdar Öktem, 2015’te MHP’den milletvekili adayı oldu.

Suikastın zanlılarından Doğukan Çep’in Hasan Ferit Gedik cinayeti davasında, bir diğer zanlı Ufuk Köktürk’ün ise 2013’teki lise öğrencisi Kurtuluş Kaya cinayeti davasında avukatlığını yaptı.

Serdar Öktem (en solda), Ahmet Yiğit Yıldırım ve MHP lideri Devlet Bahçeli’yle aynı karede.

Sosyal medyada, Ahmet Yiğit Yıldırım’ın Ülkü Ocakları Genel Başkanı olduğu 2020 Temmuz ayında, kendisine de Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı olduğu için tebrik ziyaretleri yapıldığını gösteren paylaşımlar var.

Serdar Öktem, Ahmet Yiğit Yıldırım’a çok yakın isimlerden biri. İkilinin birlikte birçok fotoğrafı var.

Doğukan Çep

Suikastın organizasyonunu yapmakla suçlanıyor.

Suikast öncesinde, MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Köktürk’ün kendisi ve etrafındaki zanlılara yaklaşık 100 bin TL gönderdiği tespit edilmişti.

Hasan Ferit Gedik cinayetinde avukatlığını, 2015’te MHP’den milletvekili adayı olan, Ülkü Ocakları’nın da birçok kademesinde görev yapmış olan Serdar Öktem yaptı.

Geçmiş yıllarda, suikastın tetikçisi olmakla suçlanan firari zanlı Eray Özyağcı ile birlikte Suriye’nin kuzeybatısındaki Türkmen Dağı’nda Şam rejimi güçlerine ve YPG’ye karşı çatışmalarda yer aldıkları basına yansımıştı.

Murat Can Çolak ve Aşkın Mert Gelenbey

Suikast tetikçisi olmakla suçlanan Eray Özyağcı ile birlikte, suikast öncesinde İstanbul’dan Ankara’ya gelen özel harekat polisleri.

İstanbul çıkışında polis çevirmesinde polis kimliği göstererek, aranmakta olan Eray Özyağcı’nın yakalanmasını engelledikleri iddia ediliyor.

- Advertisment -