Ana SayfaHaberlerSinan Ateş soruşturmasında yeni iddialar: Zanlı Serdar Öktem: “Hafıza kaybı yaşadım, telefon...

Sinan Ateş soruşturmasında yeni iddialar: Zanlı Serdar Öktem: “Hafıza kaybı yaşadım, telefon şifremi hatırlamıyorum”

Gazeteci Alican Uludağ’ın haberine göre; geçen hafta tutuklanan, Ülkü Ocakları eski Genel Başkan Yardımcısı Av. Serdar Öktem soruşturmanın İstanbul ayağında bulunan, geçmişte avukatlığını yaptığı Doğukan Çep, Ufuk Köktürk gibi isimlerle Ankara ayağında bulunan Ülkü Ocakları eski yöneticisi Tolgahan Demirbaş ve Ülkü Ocakları Genel Başkanı Özel Kalem Müdürü Emre Yüksel gibi isimler arasında bağlantıyı sağlıyor. Polisin diğer bağlantıları çözmek için telefonundan imaj almak istediği Öktem, COVİD nedeniyle hafıza kaybı yaşadığı için şifreyi hatırlamadığını söyledi.

DW Türkçe’den Alican Uludağ, Sinan Ateş suikastı soruşturmasıyla ilgili ulaştığı yeni bilgileri yayımladı.

Suikast öncesinde bölgede keşif yapan bir şüpheli, bu sırada polis kontrolünde durduruldu. Trafik polisi ekibi, şüpheliye GBT kontrolü yaptığında daha önce kesinleşmiş bir hapis cezası olması nedeniyle hakkında yakalama kararı bulunduğunu gördü.

Gözaltına alınan şüpheli, cezaevine teslim edildi. Ancak adı açıklanmayan keşifçi, cezasının yatarı üç yılın altında olduğu için aynı gün açık cezaevine sevk edilerek serbest bırakıldı.

Kilit şüpheli telefon şifresini vermedi

Alican Uludağ’ın aktardığı diğer bir bilgi de, soruşturmada tutuklanan MHP’li avukat Serdar Öktem’le ilgili.

Şüphelilerdn Doğukan Çep, Ufuk Köktürk ve tetikçi Eray Özyağcı’nın da geçmişte avukatlığını yapan Öktem’in cinayetteki rolü, İstanbul ile Ankara grubu arasındaki bağlantıyı kurmak.

Soruşturmanın İstanbul ayağında Doğukan Çep ve Ufuk Köktürk gibi isimler yer alırken, Ankara ayağında ise Ülkü Ocakları yöneticileri Emre Yüksel ve Tolgahan Demirbaş bulunuyor.

Polis, gözaltı sırasında telefonuna el konulan Serdar Öktem’in diğer bağlantılarını çözmek için telefonunun imajını almak istedi. Ancak Öktem, Iphone marka telefonunun şifresini hatırlamadığını söyleyerek açılış kodunu savcılıkla paylaşmadı.

Öktem, COVİD rahatsızlığı geçirdiğini, hafıza kaybı yaşadığını öne sürdü.

Tetikçi için 60 adrese baskın

Cinayet büro ekipleri, tetikçi Eray Özyağcı’yı ise her yerde arıyor. Soruşturma kaynakları Özyağcı’nın hayatta olduğunu düşünürken, İstanbul’da 60’a yakın adrese baskın düzenledi. Ancak Özyağcı’nın izine ulaşılamadı.

Öte yandan tetikçiyi olay yerinden motosiklet ile kaçıran Vedat Balkaya’nın üzerinde ise wi-fi cihazı çıktı. Şüphelilerin takipten kurtulmak amacıyla wi-fi üzerinden haberleştikleri tespit edildi. 

- Advertisment -