Ana SayfaHaberlerGündemSinan Ateş soruşturmasının iki tutuklusu Öktem ve Yüksel, şimdiki Ülkü Ocakları Başkanı...

Sinan Ateş soruşturmasının iki tutuklusu Öktem ve Yüksel, şimdiki Ülkü Ocakları Başkanı Yıldırım’ın uzun yıllardır yakınındaki isimler

Sinan Ateş suikastı soruşturmasında geçen hafta tutuklanan Avukat Serdar Öktem ile cinayet öncesinde Ülkü Ocakları genel başkanının özel kalem müdürü pozisyonunda görev yapan Emre Yüksel, 2020’de Sinan Ateş’in yerine Ülkü Ocakları genel başkanı olan Ahmet Yiğit Yıldırım’ın ilk genel başkan yardımcıları arasındaydılar. İkili, Yıldırım’ın 2013-2017 yılları arasındaki İstanbul il başkanlığından bu yana kendisine çok yakın isimler. Öktem, soruşturma zanlılarından Doğukan Çep ve Ufuk Köktürk’ün cinayet davalarında sanıkların avukatlığını üstlenmişti.

Sinan Ateş suikastı soruşturmasında geçen hafta tutuklanan avukat Serdar Öktem, suikasttan sonraki ilk günlerde, soruşturma kapsamında gözaltına alınan iki zanlının eski cinayet davalarındaki avukatı olmasıyla gündeme gelmişti.

Öktem, Ateş suikastının organizasyonunu yapmakla suçlanan Doğukan Çep’in 2013’te işlediği Hasan Ferit Gedik cinayeti davasında avukatlığını üstlenmişti.

2018’de cinayetten 62 yıl hapse mahkûm edilen Çep, dört yılı aşkın bir süre boyunca yakalanamamıştı.

Öktem’in avukatlığını yaptığı diğer isim ise suikasttan sonra adı MHP’nin İstanbul İl Yönetim Kurulu listesinden çıkartılan Ufuk Köktürk idi. Köktürk’ün suikasttan önceki günlerde eşinin hesabı üzerinden Çep’e para gönderdiği ortaya çıkmıştı.

Köktürk, 2013’te Çekmeköy Ülkü Ocağı başkanı olduğu dönemde liseli öğrenciler arasındaki bir kavgaya müdahale ederek 17 yaşındaki Kurtuluş Kaya’yı öldürmüştü.

Aralık 2014’te 20 yıl hapis cezası alan Köktürk’ün avukatlığını da Öktem yapmıştı. Kasım 2014’e kadar 20 ay tutuklu kalan Köktürk, bir daha cezaevine girmedi.

Öktem ve Yüksel, Yıldırım’ın genel başkan yardımcıları

Öktem ve yine soruşturma kapsamında geçen hafta tutuklanan Emre Yüksel, 2020’de Sinan Ateş’in yerine Ülkü Ocakları genel başkanı olan Ahmet Yiğit Yıldırım’ın ilk genel başkan yardımcılarıydı.

Ahmet Yiğit Yıldırım (solda) ve Serdar Öktem.

Emre Yüksel (solda) ve Ahmet Yiğit Yıldırım.

Ülkü Ocakları’nın resmî statüsü vakıf olduğu için genel başkan dışındaki birçok unvan sözlü olarak veriliyor. Bu nedenle de kimi Ülkü Ocakları yöneticilerinin sosyal medya hesaplarında kullandıkları unvanların resmiyette karşılığı olmayabiliyor. Dolayısıyla bu kişilerin fiili konumları hakkında fikir sahibi olmak için onların zamanında kendileri hakkındaki ya da başkalarının onlar hakkındaki sosyal medya paylaşımlarına bakmak gerekiyor. Bu çerçevede, Öktem ile Yüksel’in Ülkü Ocakları genel başkan yardımcılığı görevine getirilmesinden sonra onları bu sıfatlarıyla anarak atılan tebrik mesajları net bir fikir veriyor. Bu ikiliyi tebrik ziyaretlerinden fotoğraf paylaşanlar arasında MHP’nin 2014 Yerel Seçimleri’nde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Rasim Acar da var.

Emre Yüksel (solda) ve Ahmet Yiğit Yıldırım. Emre Yüksel’in kapattığı Instagram hesabından 16 Aralık 2022’de paylaştığı fotoğraf.

Serdar Öktem ve Emre Yüksel, Ahmet Yiğit Yıldırım’ın 2013-2017 yılları arasında Ülkü Ocakları İstanbul il başkanlığı yaptığı dönemde de yanında bulunan isimler arasındaydı.

Av. Serdar Öktem (solda) ve şu andaki Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım. Fotoğraf, Yıldırım’ın 2013-2017 arasında Ülkü Ocakları İstanbul il başkanlığı yaptığı dönemden.

Av. Serdar Öktem (solda) ve Ahmet Yiğit Yıldırım’ın (soldan ikinci) Bahçeli’ye makamında yaptıkları bir ziyaretten.

Emre Yüksel (solda) ve Ahmet Yiğit Yıldırım.

- Advertisment -