Ana SayfaHaberlerEşi Ayşe Ateş’ten Sinan Ateş iddianamesine tepki: "Suikastı birkaç çapulcunun planladığına inanmamızı...

Eşi Ayşe Ateş’ten Sinan Ateş iddianamesine tepki: “Suikastı birkaç çapulcunun planladığına inanmamızı bekliyor musunuz?”

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetinin iddianamesinde bilirkişi raporu dahil olayın organizasyonunu ortaya koyan onlarca delil değerlendirilmedi. Şüpheli Demirbaş’ın, MHP eski Milletvekili Olcay Kılavuz’un kullandığı evde yakalanmasından bahsedilmeyen 145 sayfalık iddianamenin 103 sayfası şüpheli beyanlarından oluştu. Savcılığın iddianamesine göre, cinayetin sebebi yok, Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'in ifadesinden üç cümle var. Ayşe Ateş: "Sırf bu iddianameyi hazırlamak için kamuoyunu neden bir buçuk yıl beklettiniz?"

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetine ait iddianame ortaya çıktı.

T24’ten Asuman Aranca’nın haberine göre iddianame, bilirkişi raporu dahil olayın organizasyonunu ortaya koyan onlarca delili değerlendirilmediğini gösterdi.

Cinayeti azmettirme gerekçeleri yer almadı

İddianamede, şüphelilerden eski Ülkü Ocakları Yöneticisi Tolgahan Demirbaş ile Gülsuyu Çetesi lideri Doğukan Çep azmettirici olarak gösterilmesine karşın, cinayeti azmettirme gerekçelerine yer verilmedi.

Soruşturmanın en önemli delillerinden olan telefon yazışmalarına ilişkin bilirkişi raporundan neredeyse hiç bahsedilmeyen iddianamede, rapordaki tespitlere de olayın bağlamından koparılarak kısmen değinilmesi dikkat çekti.

Şüpheli Demirbaş’ın, MHP eski Milletvekili Olcay Kılavuz’un kullandığı evde yakalanmasından bahsedilmedi

Şüpheli Demirbaş’ın, MHP eski Milletvekili Olcay Kılavuz’un kullandığı evde yakalanmasından bahsedilmeyen 145 sayfalık iddianamenin 103 sayfası şüpheli beyanlarından oluştu.

İddianamenin yaklaşık 35 sayfalık bölümünde ise şüphelilerin hts/baz bilgileri ile cinayet anı ve sonrasına ilişkin görüntülerin bilgilerine yer verildi.

Yalnızca 7 sayfada delillerin değerlendirildiği iddianamede, Demirbaş ve Çep’in, cinayeti neden azmettirdiklerine ilişkin tek bir değerlendirme de yapılmadı.

Cinayetin sebebine dair bir cümle yok

Savcılığın iddianamesine göre, cinayetin sebebi de yok.

Otopsi raporu: “İsabet eden 5 kurşundan 4’ü tek başına öldürücü nitelikte”

DW Türkçe’den Alican Uludağ’ın haberine göre ise iddianamede yer alan otopsi raporunda, Sinan Ateş’e isabet eden 5 kurşundan 4 tanesinin “tek başlarına öldürücü nitelikte olduğu” anlatıldı. Bu bilgi, “amaç ayağından vurup ders vermekti” şeklindeki bütün iddiaları çürütür nitelikte.

Ayşe Ateş: “Böyle bir suikasti birkaç çapulcunun tasarlayıp planladığına inanmamızı gerçekten bekliyor musunuz?

İddianamede Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in ifadesine 3 cümle yer aldı.

Resim

Ayşe Ateş iddianameye sosyal medyadan tepki gösterdi:

“İddianame burada. Peki, azmettiriciler nerede? Böyle bir suikasti birkaç çapulcunun tasarlayıp planladığına inanmamızı gerçekten bekliyor musunuz? Sırf bu iddianameyi hazırlamak için kamuoyunu neden bir buçuk yıl beklettiniz?”

- Advertisment -