Ana SayfaHaberlerGündemSinan Ateş suikastı soruşturmasında tutuklanan MHP yöneticisi, 9 yıl önce de bir...

Sinan Ateş suikastı soruşturmasında tutuklanan MHP yöneticisi, 9 yıl önce de bir lise öğrencisini öldürmüş

Sinan Ateş suikastı tetikçisine eşinin hesabından 97 bin TL gönderdiği iddiasıyla tutuklanan MHP İstanbul İl Yönetimi Kurulu üyesi Ufuk Köktürk’ün 2013’te Çekmeköy Ülkü Ocağı Başkanı olduğu dönemde lise öğrencisi Kurtuluş Kaya’yı öldürdüğü için 20 yıl hüküm giydiği ortaya çıktı. 20 ay tutuklu kaldıktan sonra Kasım 2014’te serbest bırakılan Köktürk bir daha cezaevine girmedi. Köktürk’ün avukatlığını, dün yakalanan “Dodo” lakaplı Doğukan Çep’in de avukatı olan Serdar Öktem yapmıştı. Öktem, 2015’te MHP’den milletvekili adayı olmuştu.

İsmail Saymaz, Halk TV’nin internet sitesindeki yazısında Ülkü Ocakları eski genel başkanı Sinan Ateş suikastı soruşturmasında tutuklanan Ufuk Köktürk’ün 2014’te çocuk öldürmekten hüküm giydiği davayla ilgili bilgiler verdi.

Saymaz, 2015’te MHP’den milletvekili adayı olan ve bu davada Ufuk Köktürk’ün avukatlığını yapan Serdar Öktem’in, aynı zamanda Sinan Ateş suikastının kilit ismi -Hasan Ferit Gedik cinayetinde hüküm giyen ve 2018’den beri aranan- Doğukan Çep’in de avukatlığını yaptığını yazdı.

Yazının ilgili bölümü şöyle:

Köktürk, gözaltına alınınca listeden çıkarılsa da iki hafta önce atanan MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyelerinden biri. 1990’da Sinop’ta dünyaya geldi.

2014’te Çekmeköy Ülkü Ocağı Başkanı oldu.

Te o yıllardan sabıkalı…

Ve sabıkası vahim!

Dudullu 75. Yıl Cumhuriyet Anadolu Sağlık Meslek Lisesi bir sevgili kavgasıyla çalkalanıyordu. S.Ç. adlı kız öğrenci, F.K. ve M.Y. adlı erkek öğrencilerin sevgililik teklifini reddetti.

İki erkek öğrencinin arkadaşları kavgaya tutuştu.

Zamanla bu, Türk-Kürt gerilimine evrildi.

Başka bir lisede okuyan Ülkü Ocakları Gençlik Kolları Başkanı N.Ç. ile öğrencilerden 6-7 yaş büyük olan Çekmeköy Ülkü Ocağı Başkanı Ufuk Köktürk, kavgaya taraf oldu.

İki ‘ülküdaş’ 22 Nisan 2013’te lisenin önüne geldi.

Üzerlerinde bıçak ve kurusıkı silah vardı.

Köktürk, M.Ç.’ye tokat attı.

Kahraman Kaya’yı bıçakla yaraladı ve öldürdü.

İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava 26 Aralık 2014’te bitti.

Köktürk’e çocuk öldürmekten 20 yıl ve bir kişiyi yaralamaktan da 3 ay 22 gün hapis cezası verildi.

Köktürk, 20 ay kadar tutuklu kaldıktan sonra, 20 Kasım 2014’te bırakıldı. Bir daha asla cezaevine girmedi.

Köktürk’ün avukatı, MHP’li Serdar Öktem’di.

Öktem, bir yandan Hasan Ferit Gedik Davası’nda Çep’i…

Diğer yandan Lise Davası’nda Köktürk’ü savundu.

Köktürk, iki hafta önce MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi olarak atandı. Sinan Ateş’in öldürülmesinden hemen önce eşinin hesabından Çep’e üç işlemde 97 bin TL gönderdiği için suçlanıyor.

Bu ilişkinin tesadüfi olmadığını, Köktürk ile Çep’in tanıştığını biliyoruz.

- Advertisment -