Ana SayfaHaberlerGündemSinan Ateş’in ailesinin iktidara verdiği süre 40 gün müydü?

Sinan Ateş’in ailesinin iktidara verdiği süre 40 gün müydü?

30 Aralık’ta suikast sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş’in eşinin ve dayısının tepkilerini dile getirirken baş vurduğu “kırkı çıkmadan” vurgusu, ailenin cinayeti çözmesi için iktidara verdiği süreyi mi ima ediyor? Sinan Ateş’in dayısının T24’ten Candan Yıldız’a söyledikleri, bu ihtimali güçlendiriyor.

Candan Yıldız’ın bugün (1 Şubat) T24’te yayımlanan “Sinan Ateş’in dayısı: Bize verilen sözler tutulmazsa herkes bildiğini söyleyecek, aile olarak kenarda oturacak hâlde değiliz!” başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesinin üzerinden bir ay geçti. Yas sürecinde 40 gün dolmak üzere. Ateş’in “kırkının çıkmasına” hep vurgu yapıldı.

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş de bu vurguyu yaptı, MHP yönetimine muhalif Ülkücüler de… 40 günlük yas sürecinin beklendiği çok açık.

Peki sonrasında ne olacak? Ben de merak ettim, ediyorum… Ama öncesinde Ayşe Ateş’in MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın’a yaptığı 40 gün vurgusunu hatırlatalım:

“Kör değiliz, sağır değiliz, dilsiz değiliz. Duam ve beklentim odur ki şehidimizin kırkı çıkmadan gerçekler ortaya çıksın.”

80’lerdeki MHP ana davasının avukatlarından olan Mehmet Saral’a göre Ayşe Ateş bekliyor. Aileye bazı sözler verilmiş olabilir. Ayşe Ateş, verilen sözler tutulmazsa Sinan Ateş’in dayısının “Katiller Meclis’te” sözlerinden daha ileri cümleler kurabilir, “şüphelendiği bazı milletvekillerinin isimlerini zikredebilir.”

Sinan Ateş cinayeti sonrası MHP’den istifa eden, 12 dönem MHP’nin çeşitli kademelerinde görev alan, son olarak MHP Yıldırım İlçe Başkanlığı görevinde bulunan ve Sinan Ateş’in dayısı olan Halil İbrahim Bozkurt’la konuştum. Bozkurt AKP’den kendilerine cinayetin aydınlatılması konusunda sözler verildiğini söyledi.

Ateş’in kırkının çıkmasını beklediklerini ifade eden Halil İbrahim Bozkurt “Sabırla bekliyoruz. Verilen sözlerin tutulmasını bekliyoruz. Biz de sözümüzü tutarak Sinan’ın kırkının çıkmasını bekliyoruz. Eğer sözler tutulmazsa yurdun her köşesinden bizi bekleyen dostlarımız konuşmaya başlayacaklar. Herkes bildiğini söyleyecek. Aile olarak kenarda oturacak halde değiliz” dedi.”

- Advertisment -