Ana SayfaHaberlerSinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ilk kez konuştu: “Dâvâdaki kilit isim Serdar...

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ilk kez konuştu: “Dâvâdaki kilit isim Serdar Öktem’in telefonundaki şifre kırılamıyor”

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, ilk kez medyaya konuştu: “Davadaki kilit isim Serdar Öktem’in telefonundaki şifre kırılıp da telefonundaki bilgiler alınamıyor ne hikmetse.” Davanın tutuklu sanıklarından Av. Serdar Öktem, mevcut Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın ilk döneminde Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı yaptı, 2015 seçimlerinde MHP’den milletvekili adayı olmuştu.

Ankara Çukurambar’da 30 Ocak 2022 tarihinde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in, Sözcü TV’den İpek Özbey’e verdiği röportajdan öne çıkanlar şöyle:

“Tedirginliklerimiz var. Başından beri süregelen savcı değişiklikleri. Savcı görevden alındı, getirildi, izne ayrıldı vesaire… Bunlar bizim çok kafamızı karıştırdı. Dosya gizli. İnanın bizde de bir şey yok. Biz de sizin bildiğiniz kadar biliyoruz. Bizimle ayrıca kimse bir şey paylaşmıyor. İddianamenin bu kadar uzatılmış olması deliller karartılacak mı şüphesini uyandırıyor.

“Serdar Öktem hastalanıp hastaneye gidince bir siyasi partinin üst düzey yöneticileriyle görüştüğü iddiası var. Bunlar bizi tabii ki tedirgin ediyor. Serdar Öktem’in, bu davadaki kilit ismin telefonundaki şifre kırılamıyor. Efendim, o şifre kırılıp da telefonundaki bilgiler, kayıtlar alınamıyor ne hikmetse.

“Kızım ‘Anne sen de ölecek misin’ diye sordu. Sinan’ı öldürenlerden her kötülüğü beklerim. Katilleri biliyorum ama somut delilim yok. Her şey açıkça ortada. Bunu ben de söylemiyorum. Ben kim olduklarını biliyorum ama nasıl söyleyeyim. Somut delilim yok. Çünkü orada değildim, olayı görmedim. Bunu hakimler savcılar söyleyecek.

“Ben artık bu yükü taşıyamıyorum. Ben devletimi yanımda görmek istiyorum. Ben basın açıklamamda Sayın Cumhurbaşkanı’na seslenmiştim. Onun bu vebalin altına gireceğini düşünmüyorum. Mutlaka bana yanıt verecek.”

- Advertisment -