Ana SayfaHaberlerDünyaSınır Tanımayan Gazeteciler: “Basın özgürlüğünde Türkiye; Libya, Afganistan, Pakistan ve Sudan’ın gerisinde”

Sınır Tanımayan Gazeteciler: “Basın özgürlüğünde Türkiye; Libya, Afganistan, Pakistan ve Sudan’ın gerisinde”

Sınır Tanımayan Gazeteciler adındaki uluslararası gazeteci derneği, dünya basın özgürlüğü sıralamasını açıkladı. Paylaşılan sıralamaya göre, Türkiye 190 ülke arasında 165. sırada. Türkiye’nin Libya, Afganistan, Pakistan ve Sudan’ın gerisinde yer alması ise raporun en dikkat çekici sonuçlarından biri.

Her sene basın özgürlüğü konusunda bir indeks hazırlayan ve dünyadaki ülkeleri bu kriter doğrultusunda sıralayan Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü 2023 araştırmasının sonuçlarını yayımladı. Buna göre Türkiye 190 ülke arasında 165. oldu.

Afganistan, Pakistan, Rusya, Sudan, Libya, Özbekistan, Etiyopya, Azerbaycan Türkiye’nin önünde yer alan ülkelerden bazıları…  

Sınır Tanımayan Gazeteciler, özellikle seçimler yaklaştıkça Türkiye’de gazetecileri hedef alan baskıların ve yargılamaların arttığını vurguluyor.  

Listede 2022 yılında basın özgürlüğünün ciddi bir şekilde tehlikede olduğu 28 ülke kaydedilmişti, bu sayı 2023’te 31’e yükseldi.  

- Advertisment -