Ana SayfaHaberlerGündemSınırda 60 TC vatandaşı: Yunanistan bıçaklı, maskeli grupla geri itti, MSB: Yunanistan’dan...

Sınırda 60 TC vatandaşı: Yunanistan bıçaklı, maskeli grupla geri itti, MSB: Yunanistan’dan Türkiye’ye geçmeye çalışan…

Türkiye’den Yunanistan’a yasadışı yollardan geçen, aralarında çocukların da bulunduğu yaklaşık 60 kişilik bir grup, Yunanistan makamlarından sığınma talep etti. Yunanistan’ın Orestiada bölgesinde, gruba yüzü maskeli kişiler bıçaklarla saldırdı. Grubun avukatları AİHM’den tedbir kararı çıkarttı. Ama Yunanistan AİHM kararını beklemeden grubu Türkiye’ye geri itti. Milli Savunma Bakanlığı: “Yunanistan’dan ülkemize geçmeye çalışan 53 kişi yakalandı. Yapılan incelemede yakalanan şahıslardan 37’sinin FETÖ terör örgütü mensubu olduğu belirlendi.” Gözaltına alınanlardan dördü serbest bırakıldı.

Hakkında “FETÖ” kapsamında soruşturma olan kişiler ile ailelerinden oluşan, aralarında çocukların da bulunduğu yaklaşık 60 kişilik bir grup, dün (22 Haziran) yasadışı yollardan geçtikleri Yunanistan’dan sığınma talep etti. Yunanistan makamlarına ve Yunanistan’da mülteci haklarıyla ilgili faaliyet yürüten kuruluşlara sosyal medyadan çağrılar yapıldı.

Yunanistan’ın Orestiada bölgesindekurumlardan haber bekledikleri sırada yüzü maskeli kişilerin bıçaklı saldırısına uğradılar.

AİHM, yapılan başvuru sonucunda, grubun sınırdışı edilmesini engelleyen ve Yunanistan hükümeti açısından bağlayıcı bir karar vermişti.

Ancak grup üyelerinin AİHM kararından önce sınırdışı edildiği iddia edildi.

Milli Savunma Bakanlığı, Yunanistan tarafından geri gönderilen kişilerin yakalandığı belirtilen şu açıklamayı yaptı: 

“Türkiye-Yunanistan hududunda kahramanca ve fedakârca görev yapan hudut kartallarımız, Yunanistan’dan ülkemize geçmeye çalışan 53 kişiyi yakaladı. Yapılan incelemede yakalanan şahıslardan 37’sinin FETÖ terör örgütü mensubu olduğu belirlendi.”

Gülencilere ait Kronos’un elde ettiği bilgilere göre gözaltına alınanların çoğu FETÖ davalarında yargılanan ancak dosyaları Yargıtay’da temyiz aşamasında ya da istinafta olduğu için haklarında arama kaydı bulunmayan kişilerden oluşuyor. Gözaltı tutanağına göre bu kişiler arasında haklarında UYAP kaydı olmayan kişiler de var.

- Advertisment -