Ana SayfaHaberlerSırbistanlı mafya lideri Sarıyer’deki villasında yakalandı: Bahçesinde ceset aranıyor

Sırbistanlı mafya lideri Sarıyer’deki villasında yakalandı: Bahçesinde ceset aranıyor

Adı uyuşturucu kaçakçılığına karışan, Interpol’ün Kırmızı Bülten’le aradığı Sırbistanlı mafya lideri Bojanic, Sarıyer’deki villasında yakalandı. Polis ekipleri, 2020’de ortadan kaybolan Sırbistanlı Rosto Mijonovik'in cesedinin gömülmüş olabileceği şüphesiyle villanın bahçesinde kazı çalışması başlattı. Kılıçdaroğlu: “Kara para, sahibini getirir dedim. Dünyanın ne kadar mafya pisliği varsa, paraları ile birlikte şehirlerimize geldi. Kartellere sesleniyorum; şehirlerimizi terk edin. Sizi yok edeceğiz. Kirli paranızı alın gidin. Size kurban vereceğimiz tek bir evladımız yoktur.” Kılıçdaroğlu kartellere seslendiği tweetini Sırpça olarak da tekrarladı.

Interpol’ün Kırmızı Bülten’le aradığı, adı uyuşturucu kaçakçılığına karışan Sırbistanlı çete lideri Zeljko Bojanic, İstanbul Sarıyer’deki villasında yakalandı.

Bojanic, 2020 yılında ortadan kaybolan Sırbistanlı Rosto Mijonovik’i öldürdüğü şüphesiyle gözaltına alındı.

Polis ekipleri Mijonovik’in gömülmüş olabileceği şüphesiyle evin bahçesinde kazı başlattı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Bojanic’in İstanbul’da yakalanması üzerine sosyal medya hesabından şu mesajları paylaştı:

“Kara para, sahibini getirir dedim. Dünyanın ne kadar mafya pisliği varsa, paraları ile birlikte şehirlerimize geldi. Şimdi bahçelerde ceset araması yapılıyor. Gördükleriniz denizde sadece bir kum tanesi.

“Kartellere sesleniyorum; şehirlerimizi terk edin. Sizi yok edeceğiz. Kirli paranızı alın gidin. Size kurban vereceğimiz tek bir evladımız yoktur.”

Kılıçdaroğlu, ikinci mesajını bir de Sırpça olarak paylaştı.

Derin Yoksulluk Ağı kurucusu Hacer Foggo ile yayınladıkları ortak videoda, Türkiye’de kara para ve uyuşturucu kaçakçılığı üzerine konuşan Kılıçdaroğlu şunları söylemişti:

“Her türlü kara paranın ülkeye girmesine göz yumdular. ‘Getir, nereden getirirsen getir, kaynağını sormayacağım’ dediler ve bu kirli parayı yani milyar dolarları, yani uyuşturucu paralarını Türkiye’nin cari açığının finansmanında kullandılar.

“Uyuşturucu barolarının parasına göz yumarsan sahipleri de Türkiye’ye gelir. Sonuç dünyanın her köşesinden uyuşturucu çetesi var İstanbul’a gelip yerleştiler.

“Kafelerde AVM’lerde birbirleriyle çatışmaya başladılar. İstanbul’u dünya suç örgütlerinin, uluslararası mafyanın, uyuşturucu baronlarının çatışma alanına döndürdüler.”

- Advertisment -