Ana SayfaHaberlerSiverek’te son durum: Yeniden Refah, 64 oy fark çıkan ilçede usulsüzlük yapıldığını...

Siverek’te son durum: Yeniden Refah, 64 oy fark çıkan ilçede usulsüzlük yapıldığını öne sürerek seçimin yenilenmesini istiyor

Resmi olmayan verilere göre 68 oyla AK Parti adayının seçimi kazandığı Urfa’nın Siverek ilçesinde Yeniden Refah Partisi usulsüz oy kullanımı ve tutanaklar ile YSK sisteminin uyuşmadığı gerekçesiyle seçimin yenilenmesini ya da oyların yeniden sayılmasını talep ediyor.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde AK Parti’nin adayı Ali Murat Bucak 31 Mart seçimlerini 64 oy farkla kazandı.

Ali Murat Bucak’ın ardından seçimi ikinci sırada bitiren Yeniden Refah Partisi’nin adayı Hasan İzol, oy kullanımı ve oy sayımı sırasında usulsüzlük yapıldığını öne sürerek seçimin iptal edilmesini ve yeniden yapılmasını talep etti.

Siverek’te AK Parti adayı ile Yeniden Refah’ın adayı arasında 64 oy farkı bulunuyor.

İlçe Genel Meclisi seçiminde ise Yeniden Refah Partisi’nin AK Parti’den yaklaşık 4 bin oy fazla aldığı görülüyor.

İlçede seçim günü usulsüz şekilde açık ve blok oy kullanılırken çekilen bir videoda “Cezaevindeki yerine kullanmayın gerisine serbestsiniz” dediği duyuluyor.

Yeniden Refah Partisi adayı Hasan İzol ayrıca tutanaklarla YSK sistemindeki sonuçların aynı olmadığını da öne sürüp YSK’ya itirazda bulundu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da ilçedeki durumla ilgili bir tweet paylaştı:

“Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde usulsüz oy kullanımı iddialarına dair somut kanıtlar dün itibariyle elimize ulaşmış, iddiaların ardından hukuk ekibimiz, konuyu yakından takip etmeye başlamıştır.

Bilinmesini isteriz ki; Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuku çiğneyip milletin iradesini yok sayarak netice almaya çalışmak millet iradesine vurulacak bir darbe niteliğindedir.

Yeniden Refah Partisi olarak, kamu görevlilerinin üzerinde oluşturulan iktidar baskısını kaygıyla izliyoruz.

Somut kanıtlar kamuoyunun malumu olup Yüksek Seçim Kurulu’nu ve Cumhuriyet Savcılarımızı buradan bir kez daha görevlerini tarafsızlık ilkesine göre yerine getirmeye çağırıyoruz.

Milletimizin bize emanet ettiği her bir oyun sonuna kadar takipçisi olacağımızı tekraren beyan ediyoruz.

Adaletin tecellisi ve bağımsız yargının görevini sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmesi adına başta iktidar mensupları olmak üzere tüm ilgili bürokrat ve memurları sorumluluk bilinci çerçevesinde hareket etmeye davet ediyoruz.”

- Advertisment -