Ana SayfaHaberlerSiyaset dünyası Mithat Sancar’ı acılı gününde yalnız bırakmadı

Siyaset dünyası Mithat Sancar’ı acılı gününde yalnız bırakmadı

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın 46 yaşındaki kız kardeşi Ayşe Sancar, 10 Ağustos pazartesi günü geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bu akşam saatlerinde HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’a taziye ziyaretinde bulundu. 

Eşi Sare Davutoğlu ile birlikte Mithat Sancar’ın İstanbul Bahçelievler’deki aile evine giden Ahmet Davutoğlu’nu Sancar’ın yanı sıra HDP İstanbul milletvekili Hüda Kaya ile HDP İstanbul İl Eş Başkanları Elif Bulut ve Erdal Avcı karşıladı.

Mithat Sancar’a siyaset dünyasından çok sayıda isim de telefonla ulaşarak baş sağlığı mesajlarını iletmişti. 

Bu isimler arasında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da bulunuyor. İmamoğlu ve Kaftancıoğlu, cenaze törenine de katıldı.

TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu, CHP’nin son cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, TBMM eski başkanı Bülent Arınç, Anayasa Komisyonu eski başkanı Burhan Kuzu, İstanbul milletvekili Cihangir İslam ve çok sayıda bürokratın da Sancar’a ulaşarak taziyelerini ilettiği öğrenildi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, sosyal medya hesabından yayınladığı teşekkür mesajında “Acıyı paylaşabilmek, insanlığın en önemli meziyetlerinden ve toplum olmanın temel değerlerindendir. Bu dayanışma, hep birlikte barış içinde, eşit ve özgürce yaşayabileceğimiz bir ülke yaratmaya ilişkin umutlarımızı tazeledi” ifadelerini kullandı.

- Advertisment -