Ana SayfaHaberlerSiyasetçilerin Enes Kara mesajları

Siyasetçilerin Enes Kara mesajları

Elâzığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara’nın kaldığı cemaat yurdunda maruz kaldığı baskıları bir video ile anlattıktan sonra hayatına son vermesine bazı siyasetçilerden tepkiler geldi.

“Gençlerin fikri ve ekonomik bağımsızlıklarını sağlayana dek özgür olamayacağız”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan sosyal medya hesabından, “Bu ülkenin gençleri kendi akılları ve inançları doğrultusunda hareket edebilene dek, onların fikri ve ekonomik bağımsızlıklarını sağlayana dek hiçbirimiz özgür olamayacağız. Çok üzgünüm. Başımız sağ olsun” mesajını paylaştı.

“Yangın, taciz, tecavüz, intihar, cinayet görmediğimiz kalmadı”

CHP Meclis Grup Başkanvekili Engin Altay TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada cemaat yurtlarını hedef aldı:

“Cemaat yurtlarında yaşananlar artık sınırları zorlayan bir hal aldı. Yangınını gördük, tacizini gördük, tecavüzünü gördük, intiharları gördük, cinayetini gördük, görmediğimiz bir şey kalmadı.

“Devlet devletse bunlara göz yumamaz. Bu yurtta bir tıp öğrencisine yurdun ayrıca bir müfredatı zorla tatbik ettirilmeye çalışılıyor. Bu kabul edilebilir mi?”

“Her ölüm insanı kendi ruhuyla yüzleştirmelidir, bu büyük imtihandır”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda “ölüm üzerinden bile ayrışma üretenler, ideolojik egolarının kavgasını bir kenara bırakmalıdır” dedi.

Çelik’in paylaşımları şöyle:

“Hepimiz Enes Kara kardeşimizin hayatını kaybetmesinin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Yüreğimiz yandı. Enes Kara kardeşimizin yakınlarının ve sevenlerinin acısını yürekten paylaşıyoruz.

“Gencecik bir insanın ölümü üzerinden kindar bir dille kavga, ideolojik hesaplaşma ve ayrışma üretenlerin yaptığı şey asla kabul edilemez ve ahlaki değildir.

“Her ölüm insanı kendi ruhuyla yüzleştirmelidir. Bu büyük imtihandır. Hayatını kaybedenin acısı bizi buna götürmelidir. Ölüm üzerinden bile ayrışma üretenler, ideolojik egolarının kavgasını bir kenara bırakmalıdır…”

- Advertisment -