Ana SayfaHaberlerSiyasilerden Yargıtay’ın Gezi kararına tepkiler: “Büyük bir utanç”

Siyasilerden Yargıtay’ın Gezi kararına tepkiler: “Büyük bir utanç”

Kılıçdaroğlu: “Yargıtay, bir demokrasi mücadelesi olan Gezi Parkı Direnişinin, talimatla ‘suç’ gösterilmesi utancına ortaklık etmiştir”, Babacan: “Delil içermeyen iddialarla verilen karar vicdanları yaraladı”, Davutoğlu: “Ülkemizde hukukun ne ölçüde siyasallaştığını gösteren hazin örneklerden biri”, Özel: “Hukukun ve mağdurların yanındayız”, İmamoğlu: “Devletin dini adalettir.”

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Gezi Parkı eylemleriyle ilgili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Osman Kavala’ya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis ile Türkiye İşçi Partisi’nden Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater Utku’ya verilen 18’er yıl hapis cezalarını onadı.

Ali Hakan Altınay, Yiğit Ali Ekmekçi ve Ayşe Mücella Yapıcı hakkında verilen 18’er yıl hapis cezaları ise Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından bozuldu.

Yargıtay’ın kararına muhalefetten sert tepkiler geldi.

O açıklamalardan bazıları şöyle:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “Bu karar büyük bir utançtır!”

“Yargıtay, bir demokrasi mücadelesi olan Gezi Parkı Direnişinin, talimatla ‘suç’ gösterilmesi utancına ortaklık etmiştir. Unutulmamalıdır ki; Gezi direnişi, demokrasi tarihimizde özgürlüğü haykıran gençlerin gür sesidir. Bu sesi hiçbir güç kısamaz! Bu karar büyük bir utançtır!”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: “Delil içermeyen iddialarla verilen karar vicdanları yaraladı”

“Bir yandan tahliyelere sevinirken, öte yandan da apaçık hukuksuzlukla onanan cezalar karşısında derin bir burukluk yaşıyorum. Delil içermeyen iddialarla verilen karar vicdanları yaraladı. Adalet hepimize lâzım.”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: “Ülkemizde hukukun ne ölçüde siyasallaştığını gösteren hazin örneklerden biri”

“Örtülü af niteliğindeki infaz yasaları ile çetelerin serbest bırakılması sonrasında Yargıtay 3. Dairesinin uzun yargılama süreçleri ile zaten tartışmalı hale gelen Gezi Davası ile ilgili açıkladığı onama kararı, ülkemizde hukukun ne ölçüde siyasallaştığını gösteren hazin örneklerden biri olmuştur. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamaya hazırlanırken yargıyı, muhalefeti sindirecek bir araç haline getirmek yerine; hukuk devletini Anayasal düzenimize hâkim kılmayı, kutuplaşmayı bitirmeyi ve toplumsal barışın yollarını açmayı hedeflemeliyiz.”

CHP Grup Başkanı Özgür Özel: “Hukukun ve mağdurların yanındayız”

“Yargıtay’ın hukuksuz Gezi Parkı kararının karşısında, hukukun ve Osman Kavala, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater’in yanındayız.”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: “Devletin dini adalettir”

“Yol arkadaşım sevgili Tayfun Kahraman’ın da aralarında bulunduğu Gezi Davası sanıklarına verilen cezanın onandığını üzülerek öğrendim. Demokratik hukuk devleti mücadelemizi ve adalet arayışımızı sonuna kadar sürdüreceğiz. Devletin dini adalettir.”

- Advertisment -