Ana SayfaHaberler“'Siz benim ceketimi bile asamazsınız' diyeceğim ama değmezsiniz”

“’Siz benim ceketimi bile asamazsınız’ diyeceğim ama değmezsiniz”

Demirtaş’tan kendisine ‘terörist’ diyen Erdoğan’a ve Beştepe’de “Selo’ya idam’ sloganları atan kalabalığa cevap: “Olay, bir zamanların Fransa’sında geçmiyor. Sene 2023, yer Ankara. Siz benim ceketimi bile asamazsınız” diyeceğim ama buna bile değmezsiniz. Sadece şunu söyleyeyim: Ben, adını aldığım Kudüs fatihi büyük Kürt Komutan Selahaddin Eyyubi'nin torunuyum. Günü geldiğinde, hepinize adil davranacağıma söz veriyorum.”

Cumhurbaşkanlığı seçiminin 28 Mayıs’taki 2. tur oylamasında yeniden cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, aynı gece Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yaptığı balkon konuşmasında, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a ‘terörist’ dedi, Erdoğan’ı dinleyen kalabalık  da bunun üzerine ‘Selo’ya idam’ sloganları attı.

Erdoğan’ın “terörist” dediği Selahaddin Demirtaş’tan ise bugün (30 Mayıs) Erdoğan’a bir cevap geldi.

Demirtaş, sosyal medyada yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

“Hileli ve sahte bir zaferin sarhoşluğuyla, lüks sarayının balkonundan gırtlağını yırtarcasına iftira, tehdit ve hakaretlerini sürdüren yaşlı kral ve karşısında yalanlardan, hazdan başı dönmüş bir linç güruhu, hep beraber ‘idam’ diye bağırıyor.

Olay, bir zamanların Fransa’sında geçmiyor. Sene 2023, yer Ankara.

“’Siz benim ceketimi bile asamazsınız’ diyeceğim ama buna bile değmezsiniz. Sadece şunu söyleyeyim:

“Ben, adını aldığım Kudüs fatihi büyük Kürt Komutan Selahaddin Eyyubi’nin torunuyum. Günü geldiğinde, hepinize adil davranacağıma söz veriyorum.”

- Advertisment -