Ana SayfaHaberlerSokak röportajından tutuklama: “Beyni emcüklenmiş geri zekalılar” demişti

Sokak röportajından tutuklama: “Beyni emcüklenmiş geri zekalılar” demişti

Bir sokak röportajında Instagram’ın erişime engellenmesini eleştirirken, AK Parti’yi destekleyenler hakkında hakaret içeren sözler söyleyen Dilruba Y. tutuklandı. Dilruba Y.,’nin “Yasağı destekleyenlere şunu söylemek istiyorum: Hepiniz beyni emcüklenmiş birer geri geri zekâlısınız” demişti. Tutuklama kararına tepkiler var. CHP milletvekili Tuncay Özkan: “Beğenin ya da beğenmeyin bir yurttaşın ifade özgürlüğünden nasıl olur da suç üretirsiniz?”

İzmir’de “Tüylü Mikrofon” adlı bir Youtube kanalında yayımlanan sokak röportajında söyledikleri nedeniyle “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlamalarıyla gözaltına alınan Dilruba Y., nöbetçi mahkeme kararıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Dilruba Y. Instagram’ın erişime engellenmesiyle ilgili şunları söylemişti:

“Parlamenter sistemden çıkıp, koskoca Türkiye Cumhuriyeti’ni tek adama verirsek o da böyle babasının ahırı gibi kullanır. Elin Arap’ı öldü diye ben neden yas tutayım, beni ilgilendirmez. Çat diye ‘kapattım oldu’ olmaz. Bir gece yasa çıkartıyor, hayvanlar ölsün istiyor, Allah’ın adıyla hayvanları katletmeye yönelik yasa çıkartıyor. Bir gece oluyor İstanbul Sözleşmesi’nden çıkıyor. Bir gece Instagram’ı kapatıyor. Bu yaptığı darbe. Sosyal medyayı kapatması, darbe. Hayvan katliamıyla yasa çıkarması, darbe.

“Destekleyenlere de şunu söylemek istiyorum: geri zekâlısınız. Bütün özgürlük haklarınızı tek bir kişiye teslim ettiğiniz için, Allah’tan da üstün tutup ona taptığınız için, sosyal medyanın kapatılmasını desteklediğiniz için, hayvanların katledilmesini desteklediğiniz için hepiniz beyni emcüklenmiş birer geri zekâlılarsınız. Bu söylediklerimin hiçbir şekilde kesilmesini de istemiyorum.”

- Advertisment -