Ana SayfaHaberler“Somali Adalet Bakanı’yla görüştüm. Önümüzdeki günlerde sanığın Türkiye'ye gelmesi gündemde olacak”

“Somali Adalet Bakanı’yla görüştüm. Önümüzdeki günlerde sanığın Türkiye’ye gelmesi gündemde olacak”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, motorkurye Yunus Emre Göçer’in ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğluyla ilgili konuştu: “Somali adli makamları ile de görüşme gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde sanığın Türkiye'ye gelmesi ve adli makamlara çıkması gündemde olacak. Somali Adalet Bakanı ile de görüştüm. Onlar da iyi niyetle baktılar olaya. Yakın süre içinde yargılama başlayacak. Tabii rapor çerçevesi içinde takdir yargımızındır."

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, motorkurye Yunus Emre Göçer’in ölümüne sebep olan Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud’un Türkiye’ye getirilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Tunç, gazetecilere şunları söyledi:

“Somali ile ilgili olarak bizim önceliğimiz vatandaşımızdır. İlk rapora göre tahliye verilmiş, sonrasındaki görüntülerle hemen müdahale edildi ve ikinci rapor alındı. Sürücünün kusurlu olduğu rapor geldi. Dosya, çelişki giderilmesi için Adli Tıp’a gönderildi.

Somali adli makamları ile de görüşme gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde sanığın Türkiye’ye gelmesi ve adli makamlara çıkması gündemde olacak.

Ana muhalefet lideri Sayın Özgür Özel bu konuda eleştirilerde bulunmuş. Biz vatandaşımızın savunmasını Sayın Özel’e bırakmayız. Sonuna kadar bunu takip edeceğiz. Hakkaniyetin ortaya çıkması için çalışacağız.

Somali Adalet Bakanı ile de görüştüm. Onlar da iyi niyetle baktılar olaya. Yakın süre içinde yargılama başlayacak. Tabii rapor çerçevesi içinde takdir yargımızındır.” 

“Sporda şiddete cezai yaptırımlar artabilir”

Tunç, Ankaragücü Başkanlığı’ndan istifa eden Faruk Koca’nın hakem Halil Umut Meler’e yumruklu saldırısıyla ilgili olarak da “Cezalarda caydırıcılığı sağlayacak değişikliğe ihtiyaç var. Çalışma başlattık, uygulamadaki sorunları değerlendiriyoruz. Sporda şiddete yönelik cezai yaptırımlar artabilir” diye konuştu.

“Savcı hakkında soruşturma açıldı, avukat için suç duyurusunda bulunuldu”

Çağlayan Adliyesi’nde bir savcının odasında çektirdiği fotoğrafları sosyal medyada paylaşması tepki çeken Av. Buket Nurşah Tekışık ve fotoğrafların çekildiği odanın sahibi savcı hakkında da konuşan Tunç, savcı hakkında soruşturma başlatıldığını, avukat hakkında ise Baro’ya suç duyurusunda bulunulduğunu söyledi. 

Tunç, “Tasvip etmediğimiz, adliyelerde olmaması gereken bir görüntü” dedi.

- Advertisment -