Ana SayfaHaberlerMotor kuryesinin ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Türkiye'den kaçtı

Motor kuryesinin ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Türkiye’den kaçtı

İstanbul'da otomobiliyle ezdiği motosikletli kuryenin ölümüne sebep olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud, ifadesi alındıktan sonra serbest kalmıştı. Hakkında yakalama kararı çıkarılan Mahmud'un Türkiye'den kaçtığı ortaya çıktı. Savcılıktan yapılan açıklamada "Şüphelinin yurtdışı çıkış kaydı bulunmakta" ifadesine yer verildi.

İstanbul Fatih’te Avrasya Tüneli çıkışında motokurye Yunus Emre Göçer’e (38) arabayla arakadan çarparak ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud’un ifadesi alındıktan sonra serbest kalması büyük tepki görmüştü. Yurtdışına çıkış yasağı getirilen Mahmud’un kullandığı aracın Somali Konsolosluğu’na ait olduğu ortaya çıkmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne bir yazı yazarak Mahmud hakkında yakalama emri düzenlenmesini talep etti.

Ancak Mahmud ‘un Türkiye’den kaçtığı ortaya çıktı. Savcılıktan yapılan açıklamada “Şüphelinin yurtdışı çıkış kaydı bulunmakta” ifadesine yer verildi.

Mahmud’un yurtdışına kaçtığının ortaya çıkması üzerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, şunları paylaştı:

“Moto-kurye Yunus Emre Göçer, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıydı. Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun yaptığı kazayla bu hayattan koparıldı. Biz, hukuki sürecin takipçisi olacağız dedik ama zanlı elini kolunu sallayarak Türkiye’den ayrıldı. Kurbanın ailesinin acısı daha da katlandı. Bu kaçışa göz yuman ve fırsat veren zihniyet, ne yazık ki kendi vatandaşının hakkını kendi ülkesinde savunamayacak kadar acziyete düşmüş demektir.”

İmamoğlu, Mahmud’un ifadesinin alınmasından sonra serbest bırakılmasına tepki göstererek “On binlerce moto kurye emekçi adına hukuki süreci takip edeceğim” demişti.

“Benim oğlum cinayete kurban gitti”

Oğlunun cenazesinde konuşan Yunus Emre Göçer’in babası Metin Göçer, şunları söyledi:

“Oğlum kazaya değil cinayete kurban gitti. Benim çocuğuma çarpan sürücü kim olursa olsun gerekli cezayı çekmesini istiyorum. Bu olayın örtbas edilmesini istemiyorum. Cumhurbaşkanı da, başbakan da, bakan da olsa gerekli cezayı çekmesini istiyorum.”

- Advertisment -