Ana SayfaHaberlerSon itiraz da reddedildi, 14 general cezaevine girecek

Son itiraz da reddedildi, 14 general cezaevine girecek

Dün (18 Ağustos) Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, 28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan ve cezaları Yargıtay tarafından onanan, aralarında Çevik Bir ve Çetin Doğan’ın da bulunduğu 14 sanık hakkında tutuklama kararı vermişti.

Bugün, Çetin Doğan’ın avukatı Hüseyin Ersöz başsavcılığa karar düzeltmesi için başvurdu, fakat başsavcı bunu gerektirecek bir nedenin olmadığı gerekçesiyle başvuruyu reddetti.

Avukat Ersöz bunun üzerine müvekkillerinin yaşlarını ve sağlık durumlarını öne sürerek cezaevi sürecinin durdurulması için dilekçe verdi. Fakat Ersöz’ün bu talebi de, sanıkların cezaevine girdikten sonra adli tabipliğe müracaat etmeleri gerektiği gerekçesiyle reddedildi.

Sanıklar için yakalama kararı çıkarıldı.

Cezaevine konulması için yakalama kararı çıkartılan kişiler şöyle:

Dönemin Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir, Genelkurmay Harekât Başkanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Ahmet Çörekçi, Genelkurmay Genel Sekreteri Erol Özkasnak, eski Jandarma Genel Komutanı Fevzi Türkeri, MGK Genel Sekreteri İlhan Kılıç ile emekli generaller Aydan Erol, Cevat Temel Özkaynak, Çetin Saner, Hakkı Kılınç, İdris Koralp, Kenan Deniz, Vural Avar ve Yıldırım Türker.

- Advertisment -