Ana SayfaHaberlerGündemSoylu bu defa doğrudan ABD büyükelçisine seslendi: “Pis ellerini Türkiye'nin üzerinden çek”

Soylu bu defa doğrudan ABD büyükelçisine seslendi: “Pis ellerini Türkiye’nin üzerinden çek”

"Türkiye'nin bir de şöyle bir talihsizliği var, Türkiye'ye gelen her Amerikan büyükelçisi, 'ben Türkiye'de nasıl darbe yaparım, yaptırırım' telaşı içerisindedir. Bu, Türkiye'nin temel bir talihsizliğidir. Her Amerikan büyükelçisinin, 'Türkiye'de acaba ben ne yaparım, ne yaptırırım ve Türkiye'ye nasıl zarar veririm, babalarıma nasıl yaranırım' dertleri budur.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’ye gelen her ABD büyükelçisinin Türkiye’ye zarar vermeye çalıştığını ifade ederek, “Amerikan Büyükelçisi’ne buradan söylüyorum, hangi gazetecilere yazı yazdırdığını biliyorum, pis ellerini Türkiye’nin üzerinden çek, çok net söylüyorum, pis ellerini Türkiye’nin üzerinden çek. Neleri yaptırdığınızı, hangi adımları attırdığınızı, Türkiye’yi nasıl karıştırmak istediğinizi net bir şekilde biliyorum” dedi.

Soylu bu değerlendirmeyi Antalya’da Kundu Turizm Bölgesi’ndeki bir otelde düzenlenen il göç idaresi müdürleri değerlendirme toplantısında yaptı.  

Soylu, ülke içindeki yabancı teröristlerin tespitinde Türkiye’nin gösterdiği başarıyı anlatırken sözü Amerikan büyükelçisine getirdi ve şöyle devam etti:

“Türkiye’nin bir de şöyle bir talihsizliği var, Türkiye’ye gelen her Amerikan büyükelçisi, ‘ben Türkiye’de nasıl darbe yaparım, yaptırırım’ telaşı içerisindedir. Bu, Türkiye’nin temel bir talihsizliğidir.

“Her Amerikan büyükelçisinin, ‘Türkiye’de acaba ben ne yaparım, ne yaptırırım ve Türkiye’ye nasıl zarar veririm, babalarıma nasıl yaranırım’ dertleri budur. Türkiye’nin yıllardan beri en önemli talihsizliklerinden bir tanesi budur, hep de bu olmuştur.

“Diğer büyükelçileri toplar, fıs fıs fıs, onlara akıl vermeye çalışır. Avrupa’da da aynısını yapıyorlar ya, onlar idare ediyorlar Avrupa’yı, Amerikan büyükelçiliği.

“Avrupalılar üzülmez bu söze merak etmeyin. Onlar gerçeklerin ne olduğunu biliyorlar. Hakikaten biliyorlar, otururlar dizayn ederler, Türkiye’yi de dizayn edebileceklerini zannediyorlardı ama bir adam oyunlarını bozdu, Recep Tayyip Erdoğan. Onlar Türkiye’yi de böyle zannediyorlardı, oturacaklardı, fıs fıs fıs oyun, tezgâh kuracaklar.

“Amerikan Büyükelçisi’ne buradan söylüyorum, hangi gazetecilere yazı yazdırdığını biliyorum, pis ellerini Türkiye’nin üzerinden çek, çok net söylüyorum, pis ellerini Türkiye’nin üzerinden çek. Neleri yaptırdığınızı, hangi adımları attırdığınızı, Türkiye’yi nasıl karıştırmak istediğinizi net bir şekilde biliyorum. O pis ellerinizi, o maskeli, sırıtan yüzlerinizi Türkiye’nin üzerinden çekiniz. Bu kadar açık.”

- Advertisment -