Ana SayfaHaberlerSoylu “ohh” çekti, Meclis gerildi

Soylu “ohh” çekti, Meclis gerildi

Meclis bütçe görüşmelerinde tansiyon İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kürsüye çıkmasıyla yükseldi. Soylu konuşmasında HDP’lilere "haysiyetsizler" diye bağırdı, DEVA ve Gelecek partilerine laf attı. Kayyımlar için de "ohh" çekti.

Soylu’nun konuşmasını HDP milletvekilleri, helikopterden atıldığı iddia edilen Servet Turgut ve Osman Şıban’ın, Nevruz gösterisinde polisin vurduğu Kemal Kurkut’un ve işkence mağdurlarının fotoğraflarını ellerinde tutup masalara vurarak protesto etti. TBMM TV ise Soylu’yu protesto eden HDP milletvekillerinin bulunduğu Meclis sıralarını yayın boyunca hiç ekrana getirmedi.

İşte Soylu’nun Meclis’i geren konuşmasından öne çıkan satırlar:

“Teröriste terörist diyoruz, destekçisine de terörist diyoruz; ihbarcısına, işbirlikçisine, çocukları kandırıp dağa gönderen belediye başkanına terörist diyoruz; İmralı’daki devrik terörist başına terörist diyoruz. Koltuğu için birbirini yiyen Edirne’deki Demirtaş’a da, Karayılan’a da, tecavüzcü Biçirpinin Duran Kalkan’a da terörist diyoruz.

“Bugün ABD ne derse desin, Avrupa ne derse desin terör örgütünün tepesine biniyoruz.

“Onlardan PKK’ya ne DEVA olur ne de GELECEK olur.

“(HDP’li milletvekillerine) Sizin az buçuk haysiyetiniz olsa siviller için başsağlığı dilersiniz. Haysiyetsizler, haysiyetsizler, haysiyetsizler! Bu çocukların hesabını vereceksiniz!

“Bu resim PKK ile PYD ayrı diyen Amerika’yla Avrupa’nın gözüne girsin.

“Beni kızdırmayın. PKK terör örgütü köye gitti, erkekleri evden çıkartıp kadınlara tecavüz etti. Alçaklar, beni konuşturmayın.

“Çocuklarımızı dağa göndermiyoruz artık. Göndermiyoruz artık. Göndermiyoruz artık. 50 yıldır bu memleketin kanını emdiler, bunlar da siyasetini yaptılar. Artık paralar PKK’ya gitmiyor. Ohh.”

- Advertisment -