Ana SayfaHaberlerSoylu-Özdağ polemiği ‘hayvan’ göndermeleriyle sürüyor

Soylu-Özdağ polemiği ‘hayvan’ göndermeleriyle sürüyor

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, kendisine yönelik sözleri nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya manevi tazminat davası açtı. Kazanırsa sokak hayvanlarına mama dağıtılacak.

İçişleri Bakanı Soylu’nun TGRT televizyonunda katıldığı programda, Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ’a “Hiç muhatabım değildir. Ben bu adamı adam yerine de insan yerine de koymam Bu, hayvandan aşağı bir adamdır. Esfel-i Safilindir, bu kadar basit” ifadelerini kullanmasıyla başlayan gerilim, ‘hayvan’ imalı göndermelerle sürüyor.

Zafer Partisi’nden bugün (12 Mayıs) yapılan yazılı açıklamada, Ümit Özdağ’ın, bu açıklamaları nedeniyle Soylu hakkında tazminat davası açtığı duyuruldu. Açıklamada, “AİHS ve Anayasa çerçevesinde bir partinin Genel Başkanı sıfatıyla, siyasi bir kişilik olarak düşüncelerini ifade etmiş olmasından dolayı, kamuoyu önünde kişiliğine saldırılmış ve küçük düşürülmeye çalışılmıştır. Bu sebeple Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ tarafından, manevi tazminat davası açılmıştır. Davanın kazanılması durumunda, sokak hayvanları için mama alınarak barınaklara dağıtılacaktır” denildi.

Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) aracı

Özdağ, Soylu’nun TGRT’deki bu sözlerinin ardından “Süleyman eğer adamsan, eğer korkak değilsen, bugün saat 11.00’de polislerin arkasına sığınmadan bakanlığın önünde karşıma çıkarsın” diyerek tek başına İçişleri Bakanlığı önüne yürümek istemişti.  Ancak Özdağ, binaya yaklaşık 100 metre kala polisler tarafından durdurulmuştu.

O sırada İçişleri Bakanlığı’nın önüne çekilmiş bir araç dikkat çekmiş, Özdağ’ın yürüyüşünün engellendiği bakanlık binasının önüne Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) aracının çekildiği görülmüştü.

- Advertisment -