Ana SayfaHaberlerSoylu tekzip istedi, Ağar özür diledi: Dil sürçmesi

Soylu tekzip istedi, Ağar özür diledi: Dil sürçmesi

Süleyman Soylu’nun “Bu süreçte ‘belki dil sürçmesidir’ diye hâlâ tekzibini beklediğim cümle” demesinden saatler sonra Mehmet Ağar, “Bugün eğer mafya buraya giremiyorsa bizim burada olmamızdandır" sözleri için özür diledi: “Olayın kızgınlığından dil sürçmesi söz konusu.”

Yalıkavak Marina için “Bugün eğer mafya buraya giremiyorsa bizim burada olmamızdandır” diyen eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, sözleri nedeniyle Emniyet teşkilatından ve İçişleri BakanıSüleyman Soylu’dan özür diledi. Ağar, “Bütün eleştirilere hak veriyorum. Olayın kızgınlığından dil sürçmesi söz konusu. Benim bu tabiri kullanmam fevkalade yanlıştır. Bütün meslektaşlarımı incittiğimi düşünüyorum, kalbi özür diliyorum” dedi.

Sözcü TV’ye konuşan Ağar’ın özrü, Süleyman Soylu’nun Sedat Peker’in suçlamalarına yazılı cevabında Ağar’a yaptığı tekzip çağrısından hemen sonra geldi.

Soylu, Ağar’ın “Bugün eğer mafya buraya giremiyorsa bizim burada olmamızdandır” sözü için “Bu süreçte ‘belki dil sürçmesidir’ diye hala tekzibini beklediğim cümle. Biz olmasa idik oraya mafya çökecekti cümlesidir. İnşallah saygısız gazetecinin çarpıtmasıdır. Benim devletim Libya’ya ve Karabağ’a çökülmesine fırsat vermedi. Kıytırık bir marinaya mafya bozuntularının çökmesine fırsat vermez. Türkiye eski Türkiye değil” demişti.

Mehmet Ağar, şunları söyledi:

Yalıkavak Marina | “Bazı büyük holdingler yönetim kurulu üyelikleri teklif etti, kabul etmedim. İki devlet başkanımız, Sayın Cumhurbaşkanımız ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı arasında kardeşliğe yakın bir ilişki var. Merhum Haydar Aliyev’den bu yana iki devlet bir millet anlayışı var. 3-4 sene önce, Türk-Azerbaycan ilişkilerini sarsmaz biçimde güçlendirmek üzere marina sahiplerinin ricası üzerine bu görevi kabul ettim.”

Mansimov’la Gülen ziyareti | “İlerice cezasızını bitirince o zaman her şeyi konuşuruz ama şu kadarını söylemek zorundayım. Kendisi defalarca oraya gitmiştir. Bir defasında beraber gittik, benim gidiş gelişimden de devletin bilgisi vardır. Bu kadarını söyleyeyim, kapatalım.”

Sedat Peker’in açıklamaları | “Bu şahısla muhatap olmam söz konusu değildir. (Organize suç örgütü) Liderlik falan kolay iş değildir, mensubudur diyelim. Kendisinin sözleri üzerine bayramdan sonra avukatlarım yargıda gerekli müracatları yapacak. Yüreği yeten gelir Türkiye’ye.”

Yelda Kaharman’ın ölümü ve Tolga Ağar iddiaları | “Oğlumla iftihar ederim, gurur duyarım. Tamamıyla bu iddialar PKK ve bazı yasadışı örgütlerin sitesinde ortaya çıkarılmıştır. FETÖ siteleri de bunların üstüne atlamıştır. Bunların hepsi yalandır. Yıllardır dokunulmazlığı olmayan bir insanım. Allah’tan, kanundan ve devletten korkarım. Geçmişte yapıldığı gibi, bu işlerle mücadele eden bakanından polis memuruna, jandarma generalinden subayına kadar herkesin bu mücadeledeki azmini kırmak, bu mücadeleye atılacak insanların önünü kesmek için psikolojik mücadele taktikleridir. Bunları biliriz. Pırlanta gibi insanlara bu şekilde ithamlarda bulunmak suretiyle yapacakları görevlerde ön kesme operasyonlarıdır. Gizli servisin kontrolünde ve yönlendirmesindedir.”

Korkut Eken, Engin Alan, Alaattin Çakıcı ile fotoğrafı | “Kompleksi olmayan bir insanım. Kimseye verecek hesabım yok. Kimin ne görev yaptığı bellidir. Marina üzerinde bu kadar uğraşılması utanç vericidir. 5 binden fazla insana istihdam sağalamaktadır. Bu tesisleri polemik konusu yapmak yerine güçlenmesini öne çıkaralım. Ben yaşadığım hiçbir şeyden pişmanlık duymam. Hiçbir şeyden çekincem yoktur.”

Ağar, iş insanı Mübariz Mansimov’u tehdit ederek Yalıkavak Marina’yı aldığı iddiasıyla olarak dün Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk’e açıklamalarda bulunmuş ve tartışma yaratan şu sözleri söylemişti:

“Ben alnı açık gezerim. Böyle olduğumu devlet de, millet de bilir. Benden, ehli namus olan, ehli vatan olan kimse şikayetçi olmaz. Ama son dönemlerde Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve PKK siteleri marina ve benimle ilgili yalan haberler üretiyor. Bunlar karşılık bulmuyordu. Şimdi farklı taktikler uygulanıyor. Beni gündeme getirmelerinin asıl nedeni de bizi buradan uzaklaştırmak. Bizi buradan uzaklaştırınca yapılacak olan da belli: Buraya mafya çökecek. Bugün eğer mafya buraya giremiyorsa bizim burada olmamızdandır.”

- Advertisment -