Ana SayfaHaberlerSoylu’dan Peker’e: Uluslararası operasyon, edepsiz, aciz, keklenmiş

Soylu’dan Peker’e: Uluslararası operasyon, edepsiz, aciz, keklenmiş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TRT Haber’e çıktı. “Uluslararası bir operasyon” olduğunu iddia ettiği Peker’e tahsis edilen polis koruması için “Koruma benden 1.5 yıl önce verildi, benim zamanında alındı” dedi. Hadi Özışık’ın arabuculuğu konusunda “keklenmiş” dediği Peker’in ev aramasında kızları ve eşine kötü muamele yapıldığı iddiası için ise sert konuştu: “Karısının iç çamaşırına sığınan acizler. Edepsiz.” Sedat Peker de sosyal medya hesabından önceden çektiği yeni videosunu bu sabah yayınlayacağını, Soylu’ya ise Pazar günü cevap vereceğini açıkladı.

TRT Haber’de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun çıkacağı canlı yayın öncesinde, TRT Haber’in yayın akışında görünmeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 81 ilden gençlerle bir araya geldiği Kütüphane Söyleşileri banttan yayınlandı. Bütün kanalların yayınladığı program nedeniyle Soylu’nun yayını yarım saat geç başladı.

Aysun Torun, Melik Yiğitel ve Yahya Bostan’ın sorularını cevaplayan Soylu, programın ilk bir saatinde Cumhuriyet Gazetesi kupürlerini paylaşarak, gazeteyi teröre destekle suçladı, Beşiktaş şampiyonluk kutlamasında havaya ateş açan bekçileri savundu ama Peker konusuna bahsetmedi.

Daha sonra Türkiye’de mafyayla verilen mücadeleyi, uyuşturucu operasyonlarını anlatırken sözü geçen yıl yapılan Bataklık Operasyonu’na getirerek “Bataklık operasyonunda 2 uyuşturucu baronu yakalandı. Biri Çetin Gören. İçerisinde FETÖ var. Bataklık operasyonunun içerisinde bu resimdekiler de var” diyerek Sedat Peker ile Çetin Gören’in fotoğrafını ekrandan göstertti.

“Kolombiya’dan gelen uyuşturucu Balkan Grubu’nun”

Soylu, Kolombiya’dan Türkiye’ye gönderilirken yakalanan 5 ton kokain konusunun “FETÖ’cü gazeteciler” tarafından dolaşıma sokulduğunu iddia ederek, ekrandan “Kirli Bilgi Rotası” başlıklı bir görsel gösterdi.

Kolombiya’da yakalanan kokainle ilgili Sedat Peker’in gündeme getirdiği iddialar için ise şöyle konuştu:

“Nedir Kolombiya işi. Geçen yıl bir kokain yakalanıyor. Yakalandığı tarih 10 Haziran, tweet atıyorlar, bu da Türkiye civarına gideceği iddia ediliyor. İftiracılar İzmir diyor ama bizim yaptığımız araştırma Ambarlı. Bu kokain olayı çıkar çıkmaz narkotik başkanı bana geliyor, hemen irtibat kurun dedim. Sen Said Sefa ve Cevheri Güven’in ağzıyla hareket edersen böyle düşersin. Mümkünse Kolombiya’ya gidin dedim, gidemediler. Şu an FETÖ’nün kucağında olmaya çalışan bir adam için Arjantin’e adam gönderdik. Şimdi burada, gidemediler. 25 Haziran’da Kolombiya bizim narkotikle toplantı yaptık. Biz avcı gibi peşindeyiz. Bunlar bize herhangi bir yazılı belge vermediler ama bize söyledikleri şu, bu operasyonu gerçekleştiren Balkan grubu. Peki, Kılıçdaroğlu 2020 tarihinde Balkanlar’da kimin olduğuna bakarsa… Veya arkadaşlarını göndersin biz ona gösterelim. Diyor ki Panama. O da yeni çıktı, tweetle. Geleceği yer neresi, Mersin. Panama neyi söylemiyor, Panama’daki mal nereye gelecek biliyor musunuz? İlk geleceği yer İtalya. Konteynır inecek, ilk İtalya’da kalacak, 3 günden sonra gelecek. Sanki Türkiye bu işleri koordine ediyormuş gibi değerlendiriyor. 25 Şubat’ta 13 ton kokain yakalandı. Nerede yakalandı? Hamburg’da. 6 ton kokain yakalandı, nerede? Antwerp’de. Şöyle mi diyeceğiz, Şansöyle Merkel onun sahipleridir. Tam tersi. Tebrik ediyoruz dendi. FETÖ’cülerin kayığına binen bir ana muhalefet genel başkanı olur mu ya? Kimin etkisinde kaldı?”

Peker’in “Mübariz’i öldürmesi için Ağar ülkeye soktu” dediği Nadir Saliyof

Soylu, Sedat Peker’in bir polis cinayetine karıştığı için ülkeden deport edildikten sonra Mehmet Ağar tarafından Mübariz Mansimov’u öldürtmek için Türkiye’ye sokulduğu  iddia ettiği Nadir Saliyof hakkında da konuştu: 

“Dünyanın 12 mafyasından biri Türkiye’ye geldi. Nadir Salifov denilen adam, 20 yıl Rusya’da cezaevinde yatmış. Salifov, Loto Gulli, dünyanın 12 mafyasından bir tanesi. Birçok insan geldi gitti, bunu yakaladık. İçeri koyduk. İki gün içerisinde avukatları Türkiye’de çıkmamak üzere ve geri gönderme merkezinden bırakılmak üzere karar aldı. Geri gönderme merkezinden çıkartıp geri koydum yerine. 2-2,5 ay orada beklettik, konuşturduk, sonra da ülkesine deport ettik. Sonra başka bir ülkeden pasaport aldı, Kıbrıs’a gitti, oradan Türkiye’ye geldi. Yakındaki bir koruması bunu infaz etti. Bulgaristan, Gürcistan, bazı ülkeler bu büyük mafyaları almak istemedi. Adalet Bakanlığı’yla görüştüm, bazen hapishanede tuttum, bazen geri gönderme merkezinde. 14 mafya kendi ülkelerine ve kendi yerlerine deport ettik ve onları temizledik. Bu olayların bizatihi takipçisiyiz. Operasyonun başından sonuna kadar. Yine FETÖ’nün kucağına düşmüş Arjantin’de bulunan ve burada birçok cinayet işleyen, Gürcistan’da elimizden kaçırdığımız ve şunu bilesiniz orada hapishanede. Bizim istihbaratımız yakaladı, emniyet istihbarat teşkilatı. Milletimiz şunu bilsin ki, AK Parti iktidarının ilk başardığı iş Türkiye’yi mafya sisteminden temizlemektir.”

Peker için  “uluslararası operasyon” dedi

Süleyman Soylu, 15 Temmuz darbesinin arkasında ABD ve BAE olduğunu söyledi,  Sedat Peker’in arkasında kim var sorusuna da “uluslararası operasyon” var diyerek cevap verdi:

“Çok basit söylüyorum, burada uluslararası bir operasyon var ve bu operasyon nasıl, hangi ayaklar tarafından yönetildiğini çok net bir şekilde ifade ettim. Devlet Süleyman Soylu’yla değildir, burası Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Bu devlet suçluyla suçsuzu, haklıyla haksızı en iyi bilen anlayışa sahiptir. Alır, getirir, adalete teslim eder. Bu bir operasyondur, bu operasyon devam ediyor. Hiç kimse merak etmesin, millet bu koltuklarda oturanlara yanlış iş yaptırmaz. Ben dava dilekçelerimde de ifade ettim, bir takım muamma işler var. Bunların hepsi, savcı beni çağıracak değil mi?” 

Koruma benden 1.5 yıl önce verildi, benim zamanında alındı”

Sedat Peker’e koruma verdiği iddiasına cevap veren Soylu, topu isim vermeden kendisinden önceki İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya attı:

“Benden 1,5 yıl önce koruma verilmiş, benim zamanımda da alındı. Devlet dönem dönem koruma verir, bugün Kobani davasındakilerde de koruma var. Yargılananlarda. Yani neden? Bir maraza çıkmasın, provokasyonla karşı karşıya kalınmasın diye. Gazeteci bir yazı yazar, tehdit edilir. Bu konudaki en büyük müşterilerimiz de gazetecilerle hakimlerdir. Devlet o gün bir karar vermiş, verdiği kararda da onun da bir nedeni vardı. Bunun üzerinden Süleyman Soylu şöyle yaptı, böyle yaptı.”

Peker’e operasyonun “Başlangıcının bildirilmemesi hatadır”

Soylu Peker’e yönelik operasyonun nasıl başladığını da anlattı. Operasyonun başlangıcında kendisine bildirilmediğini söyleyerek, araları iyi olmadığı bilinen Berat Albayrak’a yakın eski İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’a gönderme yaptı:

“Bu operasyonu yapan benim ya. Duran bir operasyonu harekete geçiren benim. Bursa’daki operasyonun bizatihi yöneticisi benim. Orada Köfteci Yusuf’a çökmeye çalışıyorlar. Bana milletvekillerimizle geliyorlar, ben de operasyonu başlatıyorum. 2-3 ay teknik dinlemeye alınıyor, sonra operasyona dönüyor, her şey var, videolar tehditler. İzmir’de de var, İstanbul’da da var. İstanbul’u da aylar sonra operasyona döndüren benim. Başlangıcının bildirilmemesi de hatadır. Babamızın oğlu olsa, kim olursa olsun, bu ülkede mafya tipi örgütlenme yapıları üzerinden yapılanlara hayat hakkı tanımayız. Buralarda nasıl riskler alındığını, hangi adımlar atıldığını devletimizin kayıtları en güzel şekilde tutacaktır. Ben her şeyi takiple yükümlüyüm. Manav meyvesi mi takip edersin, kasap eti mi takip edersin, herkesi takiple yükümlüdür.”

Hadi Özışık’ın arabuluculuğu için Peker’in “keklendiğini” söyledi.

Hadi Özışık’ın Peker ve kendisi arasında ‘arabuluculuk’ yaptığı iddialarına yanıt veren Soylu,  Peker’in Özışık ile yaptığı görüşmenin videosunu yayınlamasından CHP Grup başkanvekili Özgür Özel ve gazeteci Ali Tarakçı’nın önceden haberdar olduğunu iddia ederek, bunun da operasyon olduğunu söyledi, ekrandan yine bir görsel gösterdi.

“Hadi Bey’i, Günaydın gazetesindeki fotoğrafçılığından tanırım” diyen Soylu, Hadi Özışık’ın kendisi ve Peker arasında aracılık yaptığı iddialarına cevap verirken Peker’den ayda 10 bin dolar alan bir siyasetçi olduğunu iddia etti:

“Benim haberim olması, benim idam edilmem anlamına gelir. Böyle bir şey akıldan geçirilebilir mi? Kekelemişler ben ne yapayım. Kim keklemiş ise hesabını ondan sorsun, ayda 10 bin dolar hangi siyasetçiye gönderiyorsa ondan sorsun. Yanlışlıkla yazdıkları bir yere düşmüş.”

“Karısının iç çamaşırına sığınan acizler. Edepsiz.”

Soylu, Sedat Peker’in eşine ve kızlarına kötü muamele edildiğini, operasyona kadın polis getirilmediğini söylediği Beykoz’da evindeki aramanın görüntülerini de yayında paylaştı

Soylu şöyle dedi:

“Yok kızıma böyle yaptılar, yok kızıma şöyle yaptılar. Gösterin bakalım videoyu kızına ne yapılmış. Türk polisi ne yapacağını iyi bilir. Karısının iç çamaşırına sığınan acizler. Edepsiz.”

“Benim görevim gece ikide üçte resmi gazetede çıkacak bir haberle biter”

Peker konusuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmediğini söyleyen Soylu, “Cumhurbaşkanıyla bu konu hakkında görüşmedim. Bu konuyla onu meşgul etmeye hicap duyarım” dedi, ardından istifa çağrıları üzerine konuştu:

“İşimi yapamadığımı düşündüğüm an bir dakika koltukta kalan namussuzdur. Benim görevim gece ikide üçte resmi gazetede çıkacak bir haberle biter benim işim bu kadar ya, o ana muhalefet partinin adamları çok endişelenmesinler ya… Ömür boyu bu görevlerde olacak halimiz yok.”

“Söyledikleri cevapsız kalacak sakın zannetmeyin”

Süleyman Soylu’nun sözlerine Sedat Peker’in cevabı ise gecikmedi.

Twitter hesabından açıklama yapan Peker, bugün önceden çektiği videosunu yayınlayacağını, Soylu ise Pazar günü cevap vereceğini söyledi.

- Advertisment -