Ana SayfaHaberlerSoylu’nun ‘Kılıçdaroğlu bildiriyi büyükelçiliğe yolladı’ iddiasına CHP’den “gereğini yap”, İYİ Parti’den ‘göstermesi...

Soylu’nun ‘Kılıçdaroğlu bildiriyi büyükelçiliğe yolladı’ iddiasına CHP’den “gereğini yap”, İYİ Parti’den ‘göstermesi gereken makamdasın’ tepkisi

CHP Meclis Grup Başkanvekili Engin Özkoç TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Soylu’ya seslenerek, “Buradan sana sesleniyorum; bu doğruysa gereğini yap. Eğer gereğini yapmazsan şerefsizsin. Eğer gereğini yapmazsan, ahlaksız bir adamsın. Eğer gereğini yapmazsan yalancı bir adamsın. Bütün bunları mahkemeye ver, orada ben senin bu sıfatlara layık olduğunu kanıtlayayım” dedi.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan, Hürriyet’ten Hande Fırat’a verdiği mülakatta “Soylu’nun sözleri yalan ve iftiradır. İspatlamayan müfteridir. İçişleri Bakanı’nın görevi şantaj değildir. Ya gereğini yapacak ya da özür dileyecek. Böyle bir şey yok” diye konuştu.

İYİ Parti Meclis Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu da TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Soylu’nun iddiasıyla ilgili soruya, “İçişleri Bakanıdır, sorması değil göstermesi gereken makamdadır. O önce söz verdiği açıklamaları yapsın gerisi kolay” diye yanıt verdi.

“Bir büyükelçini bir büyükelçiye metni düzeltmek için gönderdin”

Soylu, önceki gün “Kılıçdaroğlu biraz doğruysan, biraz dürüstsen, biraz bu millete ait en ufak bir inancın varsa, ilk altılı masa toplantısından sonra, sen beraber oluşturduğunuz o hepinizin tutanak altına almaya çalıştığı bildiriyi hangi büyükelçiliğe düzelttirmeye gönderdin? Biraz edebin varsa bunu açıkla” demişti.

Soylu daha sonra sosyal medya hesabından, Kılıçdaroğlu’na hitaben “bir büyükelçini bir büyükelçiye metni düzeltmek için gönderdin” mesajını paylaşmıştı.

- Advertisment -