Ana SayfaHaberler“Soylu’nun ‘PKK’nın dağ kadrosundan ama İBB’de itfaiyeci’ dediği Muharrem Kılıç şehit kardeşidir”

“Soylu’nun ‘PKK’nın dağ kadrosundan ama İBB’de itfaiyeci’ dediği Muharrem Kılıç şehit kardeşidir”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun basın danışmanı Murat Ongun: “Soylu’nun ‘PKK’nın dağ kadrosundan ama İBB’de itfaiyeci’ dediği Muharrem Kılıç şehit kardeşidir. Hatta, Soylu’nun bizzat kendisi aileye taziyeye gitmiştir. Şehidimize tekrar Allah’tan rahmet diliyoruz. Bugün sözün bittiği yere geldiğimizi de gördük. Allah affetsin.”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun basın danışmanı Murat Ongun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “terörle ilişkisi olan İBB çalışanı” olarak saydığı isimlerden birinin “şehit kardeşi” olduğunu söyledi.

İmamoğlu’nun kendisine tepki gösterdiği basın toplantısının ardından Soylu da kameraların karşısına geçmiş ve İBB’de çalışan bazı kişilerin adını vererek şunları söylemişti:

“Fikri Karabulut, 2014’te PKK-KCK kırsala katılmış. Ömer Keleş, Nuri Çiçek; İbrahim Doğan, Muharrem Kılıç. Bunlar kim dağdakiler. Bunlar sadece bir kısmı.

Biz o zaman görevimizi yapmayalım, işe gitmeyelim. HDP ile anlaşılsın biz de aval aval bakalım! O zaman biz ahmak oluruz, görevimizi istismar etmiş oluruz. Mazlum Şimşek, kardeşi Selim Şimşek 2014’te PKK’ya katıldı.”

Ongun: “Muharrem Kılıç şehit kardeşidir”

Ongun, Soylu’nun saydığı isimlerden Muharrem Kılıç’la ilgili sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı:

“Süleyman Soylu’nun “PKK’nın dağ kadrosundan ama İBB’de itfaiyeci” dediği Muharrem Kılıç şehit kardeşidir. Hatta, Soylu’nun bizzat kendisi aileye taziyeye gitmiştir. Şehidimize tekrar Allah’tan rahmet diliyoruz. Bugün sözün bittiği yere geldiğimizi de gördük. Allah affetsin.”

- Advertisment -