Ana SayfaHaberlerSoylu’ya yakın Emniyet Genel Müdür Yardımcısı pasife alındı

Soylu’ya yakın Emniyet Genel Müdür Yardımcısı pasife alındı

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakınlığıyla bilinen Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Çorumlu’dan kaçakçılık, organize suçlar ve siber suçlar alındı. Çorumlu’ya Tanık Koruma, Belge Yönetimi ve Koordinasyon, Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanlıkları bağlandı.

Daha önce, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’ndan sorumlu olan Çorumlu’ya Tanık Koruma, Belge Yönetimi ve Koordinasyon, Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanlıkları bağlandı.

Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş’ın imzasıyla yeni görev değişikliği genelgesi yayımlandı.

Yeni genelgeye göre Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Adem Cakıcı, Destek Hizmetleri, Güvenlik, İnşaat-Emlak ve Strateji Geliştirme Daire Başkanlıklarından sorumlu.
Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Çalışkan, Asayiş, Dış İlişkiler ve İnterpol-Europol Daire Başkanlıklarının başında yer alacak.
Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Caner Tayfur, Trafik, Havacılık ve Kriminal Daire Başkanlıklarını yönetecek. Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ömer Urhal, Cumhurbaşkanlığı Koruma, Koruma, Terörle Mücadele ve TBMM Koruma Daire Başkanlıklarından sorumlu olacak.
Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Selami Yıldız, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme, 7068 Sayılı Genel Kolluk Disiplin Hükümleri Hakkında Kanun’a ilişkin kurullar ve 3201 Sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunu’nun ilgili maddesi uyarınca Merkez Disiplin Kurulu Başkanlığını yürütecek.
Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ali Bastürk, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı, Siber Suçlarla Mücadele ve Göçmen Kaçakçılığıyla Hudut Kapılarıyla İlgili Mücadele Daire Başkanlıklarından sorumlu olacak.

Daha önce Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın bağlı olduğu Çorumlu’ya ise “pasif görev” olarak değerlendirilen bir başkanlık bağlandı.

Mahmut Çorumlu, 2023 yılında yaptığı bir paylaşımda “Yine Guguk kuşları… o kadar çok ki artık ayırt etmekte zorlanıyoruz” ifadelerini kullanmasıyla gündeme gelmişti.
Söz konusu paylaşımını 2024 yılında yeniden alıntılayan Çorumlu, “Yeniden, yine guguk kuşları” demişti.

- Advertisment -