Ana SayfaHaberlerSözcü ve Korkusuz gazeteleri; aralarında Çiğdem Toker, Serpil Yılmaz, Sinan Meydan ve...

Sözcü ve Korkusuz gazeteleri; aralarında Çiğdem Toker, Serpil Yılmaz, Sinan Meydan ve Hüsnü Mahalli’nin de olduğu çok sayıda gazetecinin işine son verdi

Gazeteci Çiğdem Toker, haberi şu sözlerle duyurdu: 

“Sözcü gazetesinde yayımlanan köşe yazılarıma, ‘küçülme’ gerekçesiyle son verildiği bildirildi. Gazete yönetimine ve okurlara bugüne kadarki destekleri için teşekkür ederim.”

Gazeteci İsmail Saymaz da her iki gazetenin çok sayıda çalışanın işlerine son verildiğini bildirdi: 

“Sözcü ve Korkusuz gazeteleri Çiğdem Toker, Serpil Yılmaz, Sinan Meydan, Hüsnü Mahalli, Ahmet Takan ve Sezgin Özcan ile yollarını ayırdı. Ayrıca 40 kadar editör, sayfa sekreteri ve teknik elemanın işine son verildi. Gerekçe, ekonomik sebepler olarak gösteriliyor.”

İşten çıkarılan diğer isimlerin mesajları şöyle:

Hüsnü Mahalli:

“Yaklaşık beş yıldır yazdığım Korkusuz’daki köşe yazılarıma son verilmiştir. Geçen süre içinde hiç bir yazıma müdahale etmeden yayınlayan gazete yönetimine ve yazı işlerindeki meslektaşlarıma samimi dostluklarından dolayı teşekkür ediyorum. Mücadeleye devam”

Sinan Meydan:

“2017’den beri her pazartesi Sözcü’de yazdığım yazılarıma -ekonomik sıkıntı gerekçe gösterilerek- son verilmiştir. 6 yıl boyunca özgürce yazmamı sağlayan, Gazete Sözcü’ye, beni ülkenin en çok okunan yazarlarından biri yapan siz değerli okurlarıma çok teşekkür ediyorum.”

Gazete yönetimlerinden henüz konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Cafer Mahiroğlu’ndan Sinan Meydan’a davet

Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu, Twitter hesabından işten çıkarıldığını duyuran Sinan Meydan’ın tweet’ini alıntılayarak Halk TV ekranlarına ve yeni çıkaracakları gazetelerine davet etti:

“Dimdik duran, ilkeli gazeteci ve yazarlar her zaman yazacak mecra bulurlar. Bu vesileyle, Halk TV ekranı, http://halktv.com.tr sitesi ve yeni çıkacak gazetemizde yerinizin her zaman hazır olduğunu söylemek isterim.”

Kaynak: Diken

- Advertisment -