Ana SayfaHaberlerAvustralya Açık'ta tarihi final: Kerber şampiyon

Avustralya Açık’ta tarihi final: Kerber şampiyon

 

Melbourne Park'ta düzenlenen turnuvada Kerber, ilk seti 6-4 aldı, ikinci seti Williams'a 3-6 kaybetti ve son sette 6-4 üstünlük sağlayıp kupayı aldı.

 

28 yaşındaki Kerber, 1999 Fransa Açık'ta tek kadınlarda Steffi Graf'ın şampiyonluğundan sonra Grand Slam kupasını kazanan ilk Alman tenisçi oldu.

 

Kariyerinde 21 Grand Slam şampiyonluğu bulunan 34 yaşındaki Amerikalı raket Williams ise, 22 Grand Slam şampiyonluğuna sahip Steffi Graf'ı yakalama şansını kaçırdı.

 

Kerber, Williams ile daha önce 6 defa karşılaşmış ve yalnızca bir maçta korttan galibiyetle ayrılmıştı.

 

Karşılaşmada, Williams 46 basit hata yaparken, Kerber'in hata sayısı 13 oldu.

 

Williams'ın oyunun ortalarında hatalarından dolayı konsantrasyon sorunu yaşadığı görüldü.

 

Maç, tenis tarihinde 'unutulmazlar' arasında girdi.

 

Hayalim gerçek oldu

 

Alman tenisçi maç sonrası kupayı kucaklarken "Hayalim gerçek oldu. Tüm hayatım boyunca bunun için çalıştım. İki hafta boyunca çok iniş çıkış oldu. İlk sette maç sayısı kadar yakındım bir ayağım da Almanya uçağındaydı" dedi.

Kerber "Şimdi ise Serena'yı yendim ve şampiyon oldum. İçimde çok fazla his ve düşünce var ama hepsi de iyi düşünceler" diye konuştu.

 

Williams da maç sonrası Kerber'i onurlandırmak için filenin arkasından yanına kadar gitti ve "Angie, tebrik ederim. Bunu hak ediyorsun ve senin için çok mutluyum. Gerçekten bu anın keyfini çıkarmanı umuyorum" dedi.

 

Turnuvadan ikinci ayrılan Williams, "Performansıma A verir miyim? Hayır, ama ancak bu kadar yapabildim. Ben bir robot değilim. Elimden gelenin en iyisini yapıyorum. Her sayıyı kazanmaya çalışıyorum ama gerçekçi olalım, yapamam. Belki başka biri yapar" dedi.

 

Kaynak: BBC TURKCE

- Advertisment -