Ana SayfaHaberlerAyşe Begüm yeni başarılar peşinde

Ayşe Begüm yeni başarılar peşinde

 

Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanan 15 yaşındaki Ayşe Begüm Onbaşı, Dünya Okul Sporları Olimpiyatları'nda da şampiyonluk istiyor.

 

Turnuvaya katılmak üzere Trabzon'a giden Ayşe Begüm, AA'ya yaptığı açıklamada, ''Elemeli bir yarışmadayız. Gymnasiade'da hedefim ilk önce finale kalmak ve ondan sonra derece ve birincilik. Ben başarılı olacağıma inanıyorum'' diye konuştu. 

 

Spor sayesinde dünyanın dört bir tarafını gezdim

 

Aerobik ve cimnastiğe Akhisar'da başlayıp Manisa'da devam ettiğini anlatan Ayşe Begüm, sporun hayatında vazgeçilmez bir yeri olduğunu, spor sayesinde dünyanın dört bir tarafını gezdiğini ve güzel arkadaşlar edindiğini söyledi. Ayşe Begüm, Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda kazandığı altın madalya sonrasındaki ilgiden memnun: 

 

"Çok mutluyum. Arkadaşlarım, ailem, antrenörlerim, beni tanımayan ve benim tanımadığım insanlar herkes beni tebrik etti. Benim için bu gurur vericiydi. Başarıya daha çok motive oldum. Şampiyonaya gitmeden önce başaracağıma inanıyordum ve bekliyordum böyle bir başarıyı. Böylece emeğimin ve çalışmalarımın karşılığını aldım."

 

65 madalyası var 

 

7 yaşında cimnastiğe başlayan mili sporcu Ayşe Begüm, şu ana kadar katıldığı ulusal ve uluslararası şampiyonalarda 65 madalya kazandı.

 

Kaynak: AA, Al Jazeera

- Advertisment -