Ana SayfaHaberlerBeşiktaş, Napoli ile evinde berabere kaldı

Beşiktaş, Napoli ile evinde berabere kaldı

 

23. dakikada sakatlanan Dusko Tosic yerini Cenk Tosun'a bıraktı. 30. dakikada da Atiba'nın şutu direkten döndü. İlk yarı golsüz sona erdi. 79. dakikada ise kazanılan penaltıyı Quaresma gole çevirdi. Bu golden üç dakika sonra ise Slovak futbolcu Hamsik skoru eşitledi.

 

1-1'lik skorun ardından 4 hafta sonra Beşiktaş 6, Napoli de 7 puana yükseldi.  

 

Şenol Güneş, yaşanan sakatlıklar sonrası Gençlerbirliği maçına göre önemli değişiklikler yaptı.

 

Süper Lig'deki Antalyaspor maçında Caner Erkin'i kaybeden ve Gençlerbirliği karşısında da Anderson Talisca ile Necip Uysal'ın sakatlığı nedeniyle bu oyunculardan yoksun kalan siyah-beyazlı ekip, son resmi karşılaşmaya göre 5 farklı oyuncuyla Napoli maçına çıktı.

 

Napoli maçında sakatlanan ve Antalyaspor ile Gençlerbirliği karşılaşmalarında forma giyemeyen Gökhan İnler, sakatlığının geçmesinin ardından İtalya temsilcisiyle yapılan ikinci karşılaşmada ilk 11'de sahaya çıktı.

 

Forvette Aboubakar

 

Güneş, Napoli ile oynanan ilk maçta olduğu gibi forvet hattında Vincent Aboubakar'a görev verdi.

 

İtalya'daki karşılaşmada iki gol kaydeden ancak Gençlerbirliği mücadelesinde ikinci yarıda oyuna dahil olan Aboubakar, ikinci karşılaşmada da takımı adına gol aramak üzere ilk 11'de oynadı.

 

Rhodolfo ilk 11'de

 

Siyah-beyazlı ekipte savunmanın göbeğinde şans bulan Brezilyalı futbolcu Luiz Rhodolfo, 266 gün sonra Beşiktaş formasıyla bir resmi maçta ilk 11'de görev aldı.

 

Geçen sezon başında transfer edilen ancak Süper Lig'de 7 Şubat 2016'da Gaziantepspor ile oynanan karşılaşmada ağır bir sakatlık geçirerek sezonu kapatan Rhodolfo, Napoli karşısında Marcelo ile savunmanın göbeğinde oynadı. Bu sezon Gençlerbirliği ve Atiker Konyaspor maçlarında sonradan oyuna dahil olan Rhodolfo, Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk üç maçta yedekler arasında yer almıştı.

 

Beşiktaş'ta son Avrupa kupası maçını geçen sezon Sporting Lizbon karşısında oynayan Luiz Rhodolfo, böylece siyah-beyazlı formayla ilk Şampiyonlar Ligi deneyimini yaşadı.

 

İyileşen Huthcinson, kaptan olarak çıktı

 

Sakatlığı nedeniyle Gençlerbirliği maçı kadrosunda yer almayan Atiba Hutchinson, iyileşmesinin ardından Napoli mücadelesinde kaptan olarak sahaya çıktı.

 

Hutchinson, Gökhan İnler'in yanında savunmaya destek olmaya çalıştı.

 

Teknik direktör Güneş, son lig karşılaşmasında ilk 11'de oynattığı Gökhan Gönül'ü yedek soyundurup bu oyuncunun yerine sağ bekte Andreas Beck'e görev verdi.

 

Dusko Tosic, sol bekte

 

Caner Erkin'in sakatlığı sonrası stoperde istikrarlı futboluyla taraftarların sevgisini kazanan Dusko Tosic'in, görev yeri değişti.

 

Savunmanın göbeğinde Marcelo ile iyi bir uyum sağlayan Tosic, Napoli maçında sol bekte görev alırken, Adriano Correia bu oyuncunun önünde takıma katkı vermeye çalıştı.

 

Beşiktaş'ta kalede yine Fabricio Agosto Ramirez yer alırken, Anderson Talisca'nın sakatlığı sonrası hücuma dönük orta saha görevini Tolgay Arslan yerine getirdi.

 

Siyah-beyazlı takımın tecrübeli oyuncusu Ricardo Quaresma ise orta sahanın sağında şans buldu.

 

Oğuzhan Özyakup yedekler arasında

 

Beşiktaş'ın Galatasaray ile yaptığı karşılaşmada yaşadığı sakatlık nedeniyle uzun süredir takımından ayrı kalan Oğuzhan Özyakup, Napoli maçında yedekler arasında yer aldı.

 

Oğuzhan, yaşadığı sakatlığın ardından Süper Lig'de Çaykur Rizespor, Kayserispor, Antalyaspor, Gençlerbirliği ile Şampiyonlar Ligi'nde Dinamo Kiev ve Napoli maçlarını kaçırmıştı.

 

Şenol Güneş, Gençlerbirliği maçında ilk 11'de görev verdiği Gökhan Gönül'ün yanı sıra Olcay Şahan ve Cenk Tosun'u yedek soyundurdu.

 

Siyah-beyazlı takımda ayrıca Tolga Zengin, Kerim Frei ve Atınç Nukan da yedekler arasında bulundu.

 

Napoli taraftarları sıkı arandı

 

İki takım arasında oynanan karşılaşmayı takip etmek üzere bir gün önce gelen Napoli taraftarları, Atatürk Havalimanı'na götürülerek bugün İstanbul'a ulaşanlarla birlikte Vodafone Arena'ya getirildi.

 

İtalyan taraftarlar, sıkı bir aramanın ardından tribünlere alınırken, Napolilerin buna tepki gösterdiği ve protesto amacıyla maçtan önce tribünlerden ayrılmak istediği öğrenildi. Emniyet güçlerinin buna izin vermediği kaydedildi.

 

 Stat tamamen doldu

 

Beşiktaşlı taraftarlar, grupta 5 puanla iddialı durumda olan takımlarına büyük destek verdi.

 

Siyah-beyazlılar, Vodafone Arena tribünlerini tamamen doldururken, mücadeleyi 40 bine yakın taraftar izledi.

 

Beşiktaşlı taraftarlar, maç öncesi İtalya'nın bir başka takımı Juventus lehine tezahüratlarda bulundu.

 

Kaynak: Al Jazeera

- Advertisment -