Ana SayfaHaberlerDerbiyi kim kazanır?

Derbiyi kim kazanır?

 

İki takımda da forma giyen Elvir Bolic'e göre Fenerbahçe'nin Kadıköy'de Galatasaray'a karşı üstünlüğü var. O yüzden bu maçta favori olarak Fenerbahçe'yi görüyorum. Kadıköy'de gelenek bozulmaz.

 

"Seyirci bu maçlarda 12. futbolcu gibi oluyor. Bu konuda Fenerbahçe çok avantajlı. Seyircinin maçta çok büyük etkisi var." diyen Boşnak futbolcuya göre derbi bol gollü geçecek:

 

"Bu karşılaşma, onlar için bir dönüm noktası olabilir. Çünkü şu anda iki takım arasında büyük bir puan farkı yok. Fenerbahçe bu maçı kazandığı takdirde, yukarıdaki takımlara daha da yaklaşacak. Güzel bir mücadele olmasını temenni ediyorum."

 

Bekir İrtegün: Psikolojik üstünlük Fenerbahçe’de

 

Fenerbahçe’nin eski futbolcularından Başakşehirli Bekir İrtegün ise psikolojik üstünlüğün Fenerbahçe’de olduğunu söylüyor.:

 

"Mutlaka çok zor ve atmosferi güzel bir mücadele olacaktır. Psikolojik üstünlük kesinlikle Fenerbahçe'de. Orada oynadığım yıllarda da takım olarak bunu hissediyorduk. Kötü gidişatta bile böyle maçlarda çok farklı bir görüntü sergilenebiliyor. Yine böyle bir hafta olabilir diye düşünüyorum. Fenerbahçe'nin bir derbi kültürü var bunu atlamamak lazım. Bu çok önemli."

 

İrtegün’e göre Lens ve Mehmet Topal’ın olmayışı Fenerbahçe için büyük kayıp. Galatasaray’da Sneijder ve Selçuk’un performansları da çok önemli.

 

Başakşehirli futbolcu kendileri için de beraberlik bekliyor. Teknik direktör Abdullah Avcı da ‘Sonuç ne olursa olsun bizim lehimize olacak’ diyor.

 

Demirkol: Golü atan kazanır

 

Fanatik Gazetesi'nden Mehmet Demirkol'un başlığı 'Golü atan kazanır'. Demirkol'a göre Kadıköy’deki zorlu mücadelenin kaderini, Galatasaray’da Riekerink’in tercihleri belirleyecek: İki takımın son durumlarına baktığımızda ‘atan galip’ sözünün devreye girme ihtimali de yüksek. Muhtemelen, 1-0 yenik duruma düşen takımın, maçı çevirmesi zor gözüküyor.

 

Demirkol'a göre Galatasaray açısından iyi senaryo şu: Öne geçmek. Topu Fenerbahçe’ye vermek. Rakibin bunu hiç yapamayışından -ligin en fazla çalım atan oyuncusu – Bruma ve Sinan’dan yararlanarak fark çıkarmak. Bruma’nın kötü olduğu bir deplasmanı kazanması Galatasaray için hiç de kolay değil. (8 deplasman golünün 6’sına doğrudan katkı yaptı.) Yani iki hoca da rakiplerine yapmak istemediklerini yaptırmak isteyecek. İki teknik adam da bir an önce öne geçmeyi arzulayacak.

 

Spor yazarı 2010 yılından sonra ilk kez Kadıköy'e gelecek Galatasaray taraftarı için de şöyle yazdı: Bu derbiyi harika kılan kuşkusuz Galatasaray seyircisinin de statta olacak olması. Tribünde rekabet olmazsa sahadakinin de pek tadı olmuyor. Galatasaray

açısından bu durum kuşkusuz itici br güç olacak. Ancak unutmamak gerekir ki, bu aynı zamanda 40 bin Fenerbahçe seyircisi de hep alarmda ve ayakta tutacak. Rakip seyirci olduğunda derbide ev sahibi taraftarın sesi de daha fazla çıkıyor.

 

Dilmen: Kaybederse tarihe geçer

 

Sabah Gazetesi yazarı Rıdvan Dilmen'e göre Advocaat kaybederse gönderilmez ama Galatasaray'a yenilen hoca olarak tarihe geçer. Fenerbahçe için de 2016-17 sezonu kapanmış olur. Kalan maçlar da önemini yitirir.

 

"Bir yer gelecek, Kadıköy rekoru kırılacak… Belki bu hafta olur belki de 3-5 sene sonra. Bizim zamanımızda tribünler yarı yarıyaydı. Günümüzde ev sahibi avantajı çok fazla hissediliyor. Arena'da oynanan karşılaşmalarda Galatasaray'ın üstün olduğunu görürüz. Fenerbahçe, Beşiktaş'a 11, Trabzonspor'a 19 maçtır kaybetmiyor. Bundan sonra ev sahipleri zor kaybeder." diyen eski Fenerbahçeli futbolcu Galatasaray için de "Muslera uçaktan iner oynar. Enteresan bir profesyonel. Riekerink, Serdar Aziz ile başlamaz. Uzun süredir oynamıyor. Kesin oynamayacaktır. Sneijder, çok eleştiriliyor ancak gözü kapalı oynatacaksın. Bu maçları defalarca oynamış. Sneijder, Podolski gibi oyuncular oynamalı. Galatasaray yenilirse, Riekerink ile devam etmeyeceklerini düşünüyorum. Yeni bir arayışa gidilecektir." yorumunu yaptı.

 

Kaynak: Fanatik, Sabah ve Al Jazeera

 

- Advertisment -