Erken final

 

Vodafone Arena'da şu ana kadar yenilgi yüzü görmeyen ve son haftalardaki formuyla beğeni toplayan Beşiktaş, sahasında 'moralsiz' bir Fenerbahçe'yi ağırlıyor. Sarı lacivertliler son lig maçında son sıralarda yer alan Kayserispor'a 4-1 yenildi.

 

Vodafone Arena'da oynanacak maçın hakemi Ali Palabıyık. Tek maç eliminasyon sistemine göre oynanacak derbiyi kazanacak ekip çeyrek finale yükselecek. Normal sürede eşitlik bozulmazsa, 15'er dakikalık iki devre halinde uzatma bölümü oynanacak. Uzatmada da taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamazsa, çeyrek finalisti seri penaltı atışları belirleyecek.

 

Fenerbahçe taraftarı 4 yıl sonra Dolmabahçe'de

 

İki takım, geçen sezonun son haftalarında hizmete giren Vodafone Arena'da ilk kez karşı karşıya gelecek. Konuk Fenerbahçe'nin taraftarı, derbilerde deplasman yasağının kalkmasının ardından 5 yılı aşkın süre sonra takımını rakip sahada destekleyecek. Derbilerde deplasman yasağı gelmeden önce sarı-lacivertli taraftarlar son olarak Beşiktaş'la 27 Ekim 2011'de oynanan maçta tribünde yer almıştı. Fenerbahçeli taraftarlar, bin 928 gün sonra yine bir Beşiktaş derbisiyle deplasman hasretini dindirecek.

 

Fenerbahçeli taraftarlar için Vodafone Arena'da, stadın kapa sitesi oranında yaklaşık 2 bin bilet ayrıldı.

 

Beşiktaş'ta Ömer Şişmanoğlu ve Afrika Kupası'nda bulunan Aboubakar yok.

 

Fenerbahçe'de ise Sow Afrika Kupası'ndan döndü. Ozan Tufan da forma giyebilecek. Volkan Şen ve Salih Uçan ise kadroda yok. Emenike ve Van der Wiel de affedildi.

 

Beşiktaş üstün

 

Beşiktaş ile Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nın geçmişinde daha önce 12 kez eşleşti.

 

Üç kez final, 4 kez yarı final, 4 kez çeyrek final, bir kez de 4. turda karşı karşıya gelen rakiplerden, ilk 3'ünde Fenerbahçe, son 9'unda ise Beşiktaş turu geçti. Beşiktaş ile Fenerbahçe, Türkiye Kupası'ndaki 12 eşleşmede şimdiye dek 19 maç yaptı.

 

Kupadaki maçlardan biri hükmen olmak üzere 3'ünü Fenerbahçe, 11'ini Beşiktaş kazandı, 5 maç berabere bitti.

 

Fenerbahçe, Türkiye Kupası maçlarında 34 yıla yakın süredir Beşiktaş önünde galip gelemiyor.

 

Kaynak: Al Jazeera ve AA

- Advertisment -