Ana SayfaHaberlerGalatasaray oynadı, Fenerbahçe kazandı

Galatasaray oynadı, Fenerbahçe kazandı

Fenerbahçe puanını 53'e çıkardı. Galatasaray 49 puanda kaldı.

 

Oyunu maç boyunca genelde Galatasaray oynarken Fenerbahçe hep kendi sahasındaydı. Fakat golü atan konuk ekip oldu. Josef de Souza'nın attığı golle Türk Telekom Arena'dan Fenerbahçe galibiyetle ayrıldı.

 

Fenerbahçe, bu sezon oynadığı 4 derbiyi de kaybetmedi. Sarı-lacivertli takım, ligin ilk yarısında evinde Galatasaray'ı 2-0 mağlup ederken, Beşiktaş'la golsüz berabere kaldı. Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda ise Fenerbahçe, deplasmanda Beşiktaş'ı 1-0 yendi.

 

Fenerbahçe, bu sezon derbilerde kalesini gole kapatmayı da başardı. Sarı-lacivertlilerin tecrübeli kalecisi Volkan Demirel, iki Beşiktaş, iki Galatasaray derbisinde gol yemedi

 

Galatasaray'da teknik direktör Igor Tudor, son oynadıkları maça göre kadroda önemli değişiklikler yaptı.

 

Hırvat teknik adam, Medipol Başakşehir maçının ilk 11'inden 5 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü.

 

Medipol Başakşehir maçında görevlendirdiği Aurelien Chedjou, Martin Linnes, Garry Rodrigues, Josue Pesqueira ve Eren Derdiyok'u bu kez tercih etmeyen Tudor, derbide bu futbolcuların yerine Sabri Sarıoğlu, Lionel Carole, Tolga Ciğerci, Wesley Sneijder ve Lukas Podolski'ye forma verdi. Galatasaray'da sakatlığı bulunan Serdar Aziz'in yanı sıra Chedjou, Sinan Gümüş ve Luis Cavanda, maçın kadrosunda yer almadı.

 

Sneijder ilk 11'de

 

Galatasaray Teknik Direktörü Tudor, son iki maçta yedek soyundurduğu Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder'i, Fenerbahçe karşısında ilk 11'de görevlendirdi. Galatasaray'ın tecrübeli futbolcusu Sabri Sarıoğlu, 6 maç aradan sonra ilk 11'de görev aldı.

 

Igor Tudor, Fenerbahçe ile oynadıkları derbi maçta saha içi dizilişinde değişiklik yaptı.

 

Göreve geldiğinden beri genelde takımını 3-5-2 sistemi ile oynatan Hırvat teknik adam, Fenerbahçe derbisinde farklı bir sistemle futbolcularını sahaya sürdü.

 

Sarı-kırmızılı takım, önceki teknik direktörü Jan Olde Riekerink yönetiminde oynadığı 4-2-3-1 sistemi ile derbiye çıktı.

 

Fenerbahçe'de Van Persie 11'de

 

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, son maça göre tek değişiklikle sahaya sürdü. Sakatlığı nedeniyle hafta boyunca antrenmanlarda yer alamayan Gregory van der Wiel'in yerine sarı-lacivertlilerin sağ bekinde Şener Özbayraklı forma giydi.

 

Fenerbahçe'de kalede Volkan Demirel görev alırken, savunma dörtlüsü Şener, Simon Kjaer, Martin Skrtel ve Hasan Ali Kaldırım'dan oluştu. Orta sahada Mehmet Topal, Josef de Souza ve Alper Potuk'a şans tanıyan Advocaat, kanatlarda yine Jeremain Lens ile Aatif Chahechouhe'yu oynattı. Sarı-lacivertlilerde ileri uçta ise Robin van Persie yer aldı.

 

Fenerbahçe'nin yedek kulübesinde ise kaleci Fabiano Ribeiro ile Ozan Tufan, Moussa Sow, Volkan Şen, İsmail Köybaşı, Roman Neustaedter ve Salih Uçan, teknik direktör Advocaat'tan forma bekledi.

 

Fenerbahçe taraftarı 6 yıl sonra Türk Telekom Arena'da

 

Fenerbahçe taraftarı, deplasman yasağının kalkmasıyla 6 yıl sonra Türk Telekom Arena'ya geldi. Son olarak Galatasaray deplasmanına 18 Mart 2011'de giden sarı-lacivertli taraftarlar, tam 2 bin 228 gün sonra Türk Telekom Arena'da takımına destek oldu.

 

- Advertisment -