Ana SayfaHaberlerGalatasaray'a 1 yıl men cezası

Galatasaray’a 1 yıl men cezası

 

UEFA, Finansal Fair Play kurallarına uymadığı gerekçesiyle uzun süredir incelediği Galatasaray'a 1 yıl Avrupa'den men cezası verdi. 
 

Galatasaray'ın bu cezası Avrupa kupalarına katılım hakkı kazandığı ilk yıl için geçerli olacak. Eğer sarı kırmızılılar 2 yıl üst üste kupaya katılma hakkını elde edemezse bu ceza ortadan kalkacak.

 

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ile yönetim kurulu üyelerinden Fatih İşbecer, Ural Aküzüm ve avukat Jean Luis Dupont geçtiğimiz hafta İsviçre'ye giderek UEFA yetkililerine, kulübün mali yapısını düzeltmek için hazırladıkları projeleri anlatmıştı.

 

Sarı kırmızılıların sunduğu raporun değerlendirmesini yapan UEFA, son kararını verdi ve bugün açıkladı.

 

'Kötü bir sonuç değil'

 

Galatasaray Kulübü Hukuktan Sorumlu Başkan Yardımcısı Eşref Alaçayır, "Bir yıl UEFA yarışmalarına katılmaktan men edildik. Onun haricinde bundan sonraki iki dönemde özellikle transferlerde dikkatli olmamız, eskisi kadar para harcamamamız gibi bir şart var. Bence kötü bir sonuç değil. Sadece 1 yıla indirdik" diye konuştu.

 

Sarı-kırmızılı takımın bu sezon UEFA kupalarına katılmaya hak kazanması gerektiğini aktaran Alaçayır, "Galatasaray'ın görevi, bu sene Türkiye Kupası'nı alıp veya ligde belli bir sırada yer alarak, UEFA'ya gitmeyi garantileyip, gitmemek. Seneye de hem mali durumu düzeltip hem de şampiyonluğa oynayarak, diğer sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek" ifadelerini kullandı.

 

Eşref Alaçayır, Galatasaray'ın 2 sezon üst üste Avrupa kupalarında mücadele etme hakkı kazanamaması durumunda cezanın iptal olacağını belirterek, "Bizim açımızdan kötü bir sonuç değil" dedi.

 

 

Kaynak: DHA, AA

- Advertisment -