Ana SayfaHaberlerKartal şampiyon gibi...

Kartal şampiyon gibi…

Beşiktaş'ın Galatasaray'ı 1-0 yendiği haftada Fenerbahçe deplasmanda Başakşehir'e 2-1 yenildi. Goller 60 ve 65'te Edin Visca'dan geldi. Fenerbahçe'de Robin Van Persie 76'da bir penaltı vuruşundan yararlanamadı. 80'de Mehmet Topal farkı bire indirdi.

 

Fenerbahçe 70 puanda kaldı, Beşiktaş 76 puanda. Ligin bitimine iki hafta kaldı. İkili averajda Fenerbahçe önde olduğu için Beşiktaş kalan iki maçta 1 puan alsa bile şampiyonluğa ulaşacak. Siyah beyazlılar bu hafta evinde Osmanlıspor, daha sonra deplasmanda Konyaspor ile karşılaşacak. Fenerbahçe'nin maçları ise Gençlerbirliği ve Sivasspor ile. Fenerbahçe'ye şampiyonluk için Beşiktaş'ın iki maçı da kaybetmesi gerekiyor.

 

Kasımpaşa'yı 2-0 yenen Konyaspor da üçüncülüğü garantiledi. Konyaspor gibi Başakşehir de seneye Avrupa'da mücadele edecek.

 

Medipol Başakşehir'in milli kalecisi Volkan Babacan, gösterdiği performansla adeta devleşti.

Özellikle maçın ikinci yarısında Fenerbahçe'nin mutlak gol pozisyonlarına geçit vermeyen Volkan, 77. dakikada Van Persie'nin penaltısını kurtardı. Volkan, ayrıca Volkan Şen, Fernandao ve Van Persie'nin de gol pozisyonlarında kalesini kapattı.

Mehmet Topal bu sezon ilk golünü attı

Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Topal, bu sezon ilk Süper Lig golünü attı.

Süper Lig'de 200. maçına çıkan Mehmet, 80. dakikada takımının ilk golünü kaydetti. Mehmet, Süper Lig'deki toplam gol sayısını ise 11'e yükseltti.

 

Alves'in hatası gol getirdi

Fenerbahçe'nin Portekizli oyuncusu Bruno Alves'in hatası sonucu Medipol Başakşehir'in ilk golü geldi.

Maçın 60. dakikasında savunmadan çıkarken Alves'in hatalı pası sonucu topu Edin Visca kazandı. Hasan Ali Kaldırım'ın müdahalesine rağmen topu alan Visca, Alves'in hatasını değerlendirerek topu filelere gönderdi.

Fenerbahçe'nin penaltı itirazı

Karşılaşmanın ilk yarısında Fenerbahçeli futbolcular, Volkan Şen'in yerde kaldığı bir pozisyonunda hakem Fırat Aydınus'tan penaltı bekledi.

Ceza sahasında yerde kalan Volkan'ın pozisyonunda hakem Aydınus, ilave yardımcı hakemin de onayını alarak devam kararı verdi. Bunun üzerine başta Volkan olmak üzere sarı-lacivertli futbolcular, Aydınus'a itiraz etti.

İtirazlar devre arasında da devam etti. Fenerbahçe Futbol Takımı İdari Menajeri Hasan Çetinkaya ile Volkan Şen, maçın 4. hakemi Bülent Gökçü'ye pozisyonun penaltı olduğunu anlattı. Daha sonra Volkan içeri girerken, Çetinkaya itirazlarını Aydınus'un yanına giderek sürdürdü.

 

Pereira yere düştü

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, maçın 25. dakikasında oyuncusuna kızarken yere düştü.

Fenerbahçe'nin geliştirdiği bir atak sonrası futbolcularına kızan Pereira, sert bir şekilde kenara kadar geldi. Bu sırada dengesini kaybeden Portekizli teknik adam bir anda kendini yerde buldu.

Medipol Başakşehir, Avrupa biletini kaptı

Medipol Başakşehir, Fenerbahçe karşısında aldığı galibiyetle gelecek sezon Avrupa kupalarına katılım biletini de cebine koydu.

Fenerbahçe'yi yenerek puanını 53'e çıkaran lacivert-turunculu ekip, lig altıncısı Akhisar Belediyespor ile puan farkını 7'ye çıkararak, sezonu ilk 5 içinde tamamlamayı garantilemiş oldu.

Medipol Başakşehir, gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek.

Visca'dan 16. gol

Medipol Başakşehir'in Bosna Hersekli futbolcusu Edin Visca, gollerine Fenerbahçe karşısında da devam etti.

Bu sezon gösterdiği performansla takımının en etkili ismi olan kanat oyuncusu, golcü kimliğiyle ön plana çıktı. Medipol Başakşehir'in lig tarihinde bir sezonda en fazla gol atan oyuncusu olan Visca, gol sayısını 16'ya yükseltti.

- Advertisment -